КРАСИВАКрасота

5 мита за красотата, в които все още вярваме

Бюти индустрията се разраства с главоломна скорост, а с нея се увеличава и броят на митовете около нея. И докато някои от тях вече са разбулени и разбити на пух и прах, то други все още са загнездени в съзнанието ни и ние вярваме в тях упорито. Вижте кои са топ 5 на митовете за женската красота, които обществото все още приема:

Фондьотенът запушва порите и е виновник за несъвършенствата по кожата

Това е мит, стар може би колкото самия фондьотен. Колко често ви се е случвало някой да го обвинява за появата на пъпки и черни точки? Със сигурност случаите не са единични, само че няма как фондьотенът да запуши порите, дори напротив – днешните фондьотени  са обогатени с куп полезни съставки – витамини, овлажнители, слънцезащитни вещества. Затова носенето му дори се препоръчва в градска среда, тъй като ни предпазва от понякога вредните нейни условия – прах, мръсен въздух, замърсяване.

На мен червено червило не ми отива

Тази фраза е добре позната на почти всяка жена, само че си има причина червеното червило да е толкова универсален продукт и да е вечна класика. Има нюанс червено червило за всяка жена – само трябва да знаете как да го откриете. Гримьорите препоръчват на красавиците с по-светла кожа да търсят червено червило с розов пигмент, а тези с по-топли, тъмни кожи – с доматен.

Нямам нужда от хидратиращ крем, защото кожата ми е мазна

Това е генерална грешка при много момичета с мазна кожа. Дехидратацията е състояние на кожата, а не неин тип, затова независимо дали имаме суха, нормална, комбинирана, или мазна кожа, ние трябва да ѝ осигуряваме нужното количество вода в дълбочина. Днес на пазара има хидратиращи продукти, които са много подходящи за мазни кожи, тъй като изчистват излишния себум и лицето ни изглежда сияйно и свежо.

Нямам нужда от база за грим, тъй като слагам хидратиращ крем

Другото най-погрешно схващане относно хидратиращите кремове е това, че той може да замести основата. Неслучайно кремовете не са в категория грим, а се определят като продукти за грижа за кожата – те подхранват, овлажняват, подмладяват кожата, но никой крем, колкото и да е добър, не може да изравни тена и да подготви кожата за фондьотен, затова не забравяйте базата в грим рутината си.

Честото рязане на връхчетата на косата стимулира растежа ѝ

Това само̀ по себе си е невъзможно – в  нацъфтелите връхчета, както знаем, няма живот, тоест премахването им няма как да помогне за сдобиването на така мечтаната дълга коса. За да ускорите растежа ѝ, използвайте подходящи масла и маски, както и опитайте с нежно  масажиране на скалпа.

Автор: Десислава Ценова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *