СВОБОДНО ВРЕМЕ

Над сто седмокласници подкрепиха кампанията за четенето на книги

Какво по-хубаво от това? Седмокласниците от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ в гр.Търговище отбелязаха Деня на народните будители като се включиха в кампанията „Модерно е да се чете“. Те посетиха учебните часове с любимите си книги, разменяха ги помежду си и дискутираха прочетеното.

Инициативата се осъществи с подкрепата на началника на РУО-Търговище Елка Станчева и директора на Първо СУ „Св.Седмочисленици“ Севдалина Зафирова.

В дните преди празника учениците се срещнаха с известни актьори, музиканти и писатели, които им разказаха вдъхновяващи истории за това как прочетените книги са станали повод да променят живота им.

Децата посетиха и родните места на едни от най-значимите автори в българската литература – Иван Вазов и Христо Ботев, а също  изкачиха и историческия връх Шипка. В подножието му, облечени с тениските с лого на кампанията, си направиха снимки, които споделиха в социалните мрежи.

„Учениците приеха идеята с ентусиазъм. Те са се специализирали в интернет общуването – социални мрежи и групи – и по-рядко намират време за четене. Реших, че е добре да съчетаем книгата с компютъра и да включим елемента „споделяне в социалните мрежи“. И нещата се получиха“ – каза учителят по български език Анета Милева. Според нея е добре първо да научим децата да четат с любов, а след това и с разбиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *