СВОБОДНО ВРЕМЕ

Как да си направим роза от есенни листа?

Есента вече е тук, дърветата са обагрени в разнообразни пъстри шарки, а ние добавяме нотка уют в дома си с аромат на топъл чай и вкусен сезонен сладкиш с тиква. Ето един начин да включим по-нестандартно красивите есенни листа в украсата на дома си. Не е съвсем ясно от къде е дошла тази идея, но е разпространена в интернет и в различни блогове. 

Като малки, децата събират листa и изработват различни декорации от тях в детската градина или в училище, но това е едно добро занимание,което би се харесало и би било забавно и за порасналите членове на семейството, които са запазили своята креативност.

За да се задържи и да не се разпадне розата, може дa се използва цветарско фолио. Стъбло на листо също е вариант, но за да бъде по-дълготрайно, основата може да се завие и с друг материал. Ако бъде поставено във ваза, всичко ще свърши работа, стига да е покрито, дори и най-обикновено тиксо. 

Необходими материали за една роза

няколко листа (10-15 с различен цвят и размер)

къси клонки 

цветни панделки като за букет

ножици 

Указания 

Започва се с най-малкото листо. Поставяйки цветната страна надолу, сгънете точките вътре. Започнете да завивате листото от едната страна. 

Вземете второ листо и сгънете централната точка надолу. Поставете първия сгънат лист в центъра, сгънете страничните точки на второто листо и увийте двете страни около първата. Продължете да добавяте листа, като въртите цветето, докато получите еднакъв размер. Използвайте по-големи листа от външната страна.

След като имате желания размер, увийте стъблата плътно с цветна панделка.

Поставете клонка на дъното и увийте с още панделки.

Съвет: Дръжте листата подредени така, че да не се разплита. 

Тези рози са много красиви и идеален подарък за близки и приятели. Подходяща украса са и за събития с есенна тема като сватби и други тържества, където биха могли да се поставят като централна украса върху масата например. 

Автор: Цветелина Котева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *