ЗДРАВЕ

Важно! Ето защо никога не бива да заспивате със сутиен

Сред жените върлува мит, че е дори полезно да спим със сутиен, защото това успешно поддържа формата на нашия бюст. Според някои изследвания обаче, това далеч не коренспондира с истината.

Някои специалисти са на мнение, че е дори опасно да оставяме сутиена си, когато лягаме за сън. В тази статия ще ви дадем няколко причини, поради които това е така.

Рак на гърдата

Според някои изследвания, има определена и установена връзка между денонощното носене на сутиен и развитието на рак на гърдата. Бразилски учени са направили експеримент, при който са участвали 304 жени между 24 и 92 години. Установено е, че когато сутиените са твърде стегнати, а отгоре на всичко и стоим твърде дълго време с тях, това допринася положително за образуването на злокачествени тумори в гърдите.

Циркулацията на лимфата е нарушена

Британският мамолог Сет Ранкин е посветил много години на това да изучава връзката между непрекъснатото носене на сутиен и появата на т.нар. неоплазми. Д-р Ранкин открива, че когато спят със сутиен, жените нанасят огромна вреда на своето здраве. Лекарят твърди, че дори когато не е стегнат докрай, сутиенът пречи на циркулацията на лимфата в женското тяло. От своя страна, това води да застой на течността, а тук се появява възпалението и появата на раковите клетки.

Какво препоръчват специалистите?

В крайна сметка, кога да носим сутиен и кога не? Лекари от САЩ съветват жените в никакъв случай да не спят със своите сутиени, а ако е възможно – да ни носят за максимално малък период от време. Също така, лекарите съветват дамите да внимават да не си купуват бельо, което е твърдо стегнато, което повдига гърдите и е изработено от синтетични материали без презрамки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *