КРАСИВАКрасота

4 тайни на лекия и свеж летен грим

През лятото грижите за лицето и полагането на грим придобиват друг оттенък

Крайно нежелателно е да сте с грим през лятото, а той да не изглежда добре. Това освен визуален неприятен ефект, може да ви създаде проблем и със зацапване на дрехите, които носите. Топящият се грим, размазаната очна линия или спирала, неподходящото червило са все недопустими грешки при поддържането на лицето през топлите месеци.

Подготовка на основата за грим

За да подготвим „почвата“, трябва да разполагаме с необходимите козметични средства и да се развихрим подобаващо, но без да прекаляваме. Кремът трябва да е хидратиращ и да не съдържа етерични масла. Фон дьо тенът също трябва да има подобен ефект, за да не изглежда кожата ви прекалено мазна или лъскава. На пазара се предлагат и продукти, които специалистите определят като праймъри. Не е лошо да се сдобиете с такъв, за да го нанасяте след крема и да си осигурите по-стабилно „закрепване“ на грима.

За момичета, влюбени в тена

Ако сте от дамите, които обожават тена, вероятно често прибягвате до употребата на бронзиращи средства. Всеки може да изглежда по-добре, ако има лек загар, така че не е чудна тази привързаност към него. Все пак трябва и да се стараем да задържим ефекта за по-дълго време.

Така например може да поставяте бронзираща пудра върху изпъкналите части на лицето – това са скулите, челото, брадичката и носът. В тези зони светлината се отразява естествено и не създава неприятно усещане за изкуствен тен, както би станало, ако подчертаете хлътналите части на лицето. Не пропускайте да тонирате шията и ушите, особено ако прическата ви е по-къса.

По-малкото е повече през лятото

Този принцип трябва да спазвате, ако искате да бъдете очарователна, свежа и естествена във визията си. Може да замените фон дьо тена с ВВ крем или оцветяващ крем, като допълните грима си с коректор, стига кожата ви да го изисква и има какво да прикривате. Когато навън е горещо, гримът ви така или иначе ще поддаде на топлината, но ако е в по-малко количество и е значително по-лек от обикновено, последствията могат да бъдат почти избегнати.

Светли и прозрачни тонове

Не сме в правилния сезон, ако държите на богатите и плътни цветове. Те имат своето време и място, а сега трябва да заложите на светлите и прозрачни тонове. Червилото може да се състои основно от молив в бежов (nude) цвят, а отгоре да попълните внимателно с минимално количество гланц.

При сенките нещата могат да бъдат фиксирани, ако първо използвате кремообразен молив, а след това нанесете деликатно със скосена четка избраните светли цветове на прах. Обикновеният руж е наложително да бъде сменен с по-неутрален, а освен това е важно да бъде под формата на крем, а не на прах, за да не се получава неволно напластяване.   

Грим и козметика от PrettyZone

One thought on “4 тайни на лекия и свеж летен грим

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *