Яйца по турски – истински рай за небцето

Ние сме един от народите, който със сигурност обича да консумира яйца, приготвени по множество различни начини. Причините за това са съвсем практични – този тип ястия се приготвят лесно и бързо, като не изискват уменията на шеф готвач. Днес ще ви представим една наистина страхотна рецепта за яйца по турски – един лесен за правене специалитет, който със сигурност ще погали небцето ви.

Тук трябва да ви кажем, че яйцата на турски не са просто още една разновидност на омлета. Те са далеч повече от това. Яйцата по турски са изкусителна комбинация от ароматни зеленчуци, яйца и страхотен сос.

Нужни продукти:

1-2 с.л. зехтин

1-2 скилидки чесън

1 голяма и 2 по-малки глави лук

1 червена чушка

1 зелена чушка

сол

смлян черен пипер на вкус

1 сурово яйце

100 мл. прясно мляко

1 и половина с.л. брашно

6 варени яйца

1 домат

твърдо сирене (моцарела или друго, което предпочитате)

мащерка

риган

смлян червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е внимателно да залеете тигана със зехтин. Върху него запържете нарязания чесън.

яйца по турски

Добавете ситно нарязания лук, както и нарязаните зелена и червена чушка. Сложете сол.

Заедно задушете чесъна, като разбъркате заедно.

яйца по турски

С бъркалка разбъркайте яйцето, като добавите мляко и брашно. Сложете подправки, сол и черен пипер.

Сега вземете сварените яйца и ги разрежете наполовина.

Измийте домата и го нарежете на тънки кръгчета. Следете зеленчуците в тигана – когато омекнат, залейте ги с приготвената яйчена смес.

яйца по турски

Сложете нарязаните домати и поръсете с настъргано сирене.

яйца по турски

Слагайки сиренето върху доматите, поставете и половинка сварено яйце на всяко едно от колелцата.

яйца по турски

Поръсете яйцата със сушена мащерка и смлян червен пипер.

Следващата стъпка е да ги поръсите с още от настърганото сирене (или кашкавал).

яйца по турски

Покрийте с капак и оставете сиренето да се разтопи напълно, за да ви бъде още по-вкусно.

Вашите яйца по турски са готови! Можете да сервирате! Надяваме се, че ще ви бъде вкусно и сладко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.