ЗДРАВЕ

Бързо и вкусно отслабване с ягоди

Прекрасните ягоди са изключително любим плод на малки и големи. Те зреят в края на лятото. Наред с черешите, те са едни от най-предпочитаните плодове.

С ягодите се отслабва много бързо, освен това ще се радвате на една вкусна и здравословна диета. Освен това консумацията на ягоди съдейства за усилване на имунната система и прави кожата по-красива. Плодът укрепва работата на бъбреците, черния дроб и премахва излишните течности от организма.

Количеството на калории в ягодите варира, в зависимост от това дали са достатъчно узрели. Значение има също факта дали са расли изкуствена топлина и светлина, или са поели естествената слънчева светлина. Обикновено в 100 г ягоди се съдържат около 60 калории. Ягодите не съдържат мазнини и затова отслабването с тях е по-лесно. Те са източник на много витамини – PP, B2, B3, B6, витамин С, провитамин А. Освен това ягодите съдържат фосфор, калий и желязо. Именно заради високото съдържание на желязо ягодите са полезна храна за боледуващите от желязодефицитна анемия. Те носят здравословни ползи и за жените в периода на бременността.

За да отслабнете и да прочистите организма си можете да направите следната каша от ягоди:

В дълбока купа сложете 200 г кисело мляко. Добавете 200 г ягоди. Разбъркайте кашата с миксер, докато се получи хомогенна смес. Сутрин и вечер яжте по 200 г от тази каша.  Правете това три дни. Важно е да знаете, че не трябва да употребявате захар при приготвянето на кашата.

ягоди
Бързо и приятно отслабване с ягоди? Да, напълно възможно е!

Можете да изпробвате и друга диета с ягоди. Тя се състои в това, че за три дни храната Ви трябва да включва само ягоди. Затова е добра да разделите ягодите на повече порции от по няколко хранения. Ако по време на диетата започне да Ви прималява, изяжте една лъжица мед. Добре е да пиете много течности, за да не чувствате глад.

Резултатът от диетата е следният: за три дни ще свалите килограм или два. Запомнете, че по време на диетата трябва да се поема малко количество храна!

Друго малко познато действие на ягодите е, че те отлично съдействат за избелването на зъбите. За тази цел намачкайте няколко ягоди на каша и намажете зъбите си с нея. След няколко дни ще имате значително по-бели зъби.

Автор: Катя Благоева

2 thoughts on “Бързо и вкусно отслабване с ягоди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *