КРАСИВА

Вредата от екрана за красотата на лицето

За бръчките и черните кръгове под очите много допринася съвременната техника – компютри, таблети, телефони. Ако се застояваме пред монитора повече от 5 часа, синята светлина, излъчваща се от него, нанася необратими поражения върху кожата на лицето.

Знае се, че LED светлината и екраните увреждат зрението и пречат на спокойния сън. Освен това те бързо ни състаряват, рушейки естествената красота. Зоната около очите е най-податлива на вредното влияние, понеже е най-нежна. Излъчването от екраните е близко до ултравиолетовия спектър и променя секрецията на мелатонина. Лъчите, които се отделят, възпрепятстват снабдяването на клетките с кислород, поради което се ускорява процесът на стареене. Кожата ни придобива сивкав цвят, бързо се сдобиваме с бръчки и с пигментни петна.

Ако работата ни е свързана с използването на компютър, добре е да сме с очила, щом седнем пред него. Специалистите препоръчват да употребяваме кремове със слънцезащитен фактор не само когато сме изложени на пряка слънчева светлина, но и на закрито – в офиса пред компютъра.

През последните години козметичната индустрия предлага специални продукти със защитен ефект срещу вредната синя светлина. Те забавят процесите на стареене, предпазват ни и спомагат за възстановяването и еластичността на епидермиса.

Витамин С има благоприятно въздействие върху целия организъм – подмладява ни. Той заличава и намалява дълбочината на бръчките. Съдържа се в лимоните и в редица други плодове, и е хубаво да го включим в менюто си. А също може да си го набавяме и под формата на хранителна добавка. Полезно е всеки ден да търкаме лицето си с лимонена кора. Това действа освежаващо и подхранващо за кожата.

Синята светлина от екраните постепенно съсипва свежестта на лицето и кара хубостта ни да повехне. Ето защо е наложително да се вземат мерки навреме, като при това те не биха ни коствали никакви усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *