РЕЦЕПТИ

Бърза рецепта: Веган чипс от къдраво зеле

Днес ще ви представим една наистина бърза и лесна веган рецепта, с която можете да си направите собствен чипс от къдраво зеле.

Преди да преминем напред, нека споменем нужните продукти за нашата рецепта:

  • 1 глава къдраво зеле
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица оцет „Шери“
  • 1 щипка сол
  • подправки по избор

А сега преминаваме и към начина на приготвяне:

Загрейте фурната си на 150-160 градуса. Вземете къдравото зеле и го измийте добре. Листата му трябва да се накъсат на по-малки парченца. Те трябва да бъдат с големината на стандартен картофен чипс. Махнете кочаните на зелето, нужни са ви единствено листата му.

Следващата стъпка е да измиете листата, които сте накъсали. Подсушете ги добре, използвайки кухненска хартия. Зехтинът поставете в чиста найлонова торбичка със затварящ механизъм. Вътре поставете зелето и подправките. Старайте се да разклатите добре, за да полепне навсякъде.

Разпръснете чипса върху кухненска хартия за печене. Печенето трябва да продължи около 35 минути. Използвайте слаба фурна. Важно е да внимавате да не изгорите чипса.

Това е рецептата за веган чипс от кисело зеле. Това е един добър избор за хората, които не употребяват животински продукти. Рецептата е сравнително лесна за изпълнение и не смятаме, че ще имате каквито и да е проблеми. Пожелаваме ви успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *