Домашни рецепти срещу лош дъх
Страдате ли от лош дъх? Това може да е доста неприятна ситуация на първа среща или на интервю за работа и нищо не може да се направи. Прочетете тази статия, за да знаете как лесно да се отървете от лошия дъх и то в дългосрочен план, за да избягвате подобни неудобни ситуации в бъдеще.
Ябълков оцет
Ако искате да се отървете от неприятния дъх, причинен от яденето на лук или чесън пробвайте с ябълков оцет. Ще имате нужда от 1-2 супени лъжици ябълков оцет и чаша студена вода. Направете разтвор на оцет и вода. Използвайте това като вода за уста, като си правите гаргара за 3-5 минути, като след това изплаквате устата си с чиста вода. Правете това сутрин и също преди лягане.
Масло от чаено дърво
Маслото от чаено дърво помага в борбата срещу бактериите и микробите, причиняващи миризми в устата. Лесно можете да го добавите към рутинната хигиена на устната кухина, като добавите няколко капки от маслото към пастата за зъби или просто си миете зъбите само с масло.
Активиран въглен
Тук имате нужда от 1/2 чаена лъжичка активен въглен и четка за зъби. Почистете зъбите с активен въглен. Изплакнете добре устата си, за да отстраните целия въглен. Използвайте активен въглен 2-3 пъти седмично, докато проблемът с лошия дъх бъде излекуван. Активният въглен ще спомогне за избелване на зъбите ви.
Кокосово масло
Една супена лъжица кокосово масло, жабурите си устата с него в продължение на 5-10 минути и след това го изплювате. Използвайте хладка вода, за да изплакнете устата си след това. Повторете това всеки ден, докато неприятният дъх не изчезне
Ще имате нужда от 1 чаена лъжичка сок от джинджифил и чаша топла вода. Настържете и изцедете корена на джинджифила, за да извлечете пресен сок. Добавете сока в топла вода и изплакнете устата с него. Направете това след първоначално хранене, а след това, веднъж на всеки няколко дни, за да се отървете от лошия дъх.
А като превантивна мярка може да използвате зелен чай. Пийте по 1-2 чаши зелен чай всеки ден, докато отстраните проблема с лошия дъх, а след това може профилактично по 1-2 чаши на седмица.
Автор: Николая Станкова
Pingback: Бабина душица или мащерка - най-българската билка | Площада