НЕОБВЪРЗАНА

10 знака, че вече не си влюбена

Щом си влюбена и любовта ти е споделена, се чувстваш направо божествено! Жадуваш за всеки миг, прекаран с любимия!… Но може да дойде момент, в който пламъкът помежду ви да замъждука. Тогава се питаш какво всъщност става. Дали обичта ти избледнява? Ще угасне ли тя в сърцето ти?

Ето 10 знака, които показват, че вече не си влюбена:

Имаш усещането, че той постоянно те дразни

На много неща преди не си отдавала никакво значение, дори са те забавлявали. Ала това е било преди. Сега направо не ги понасяш! Тези малки звуци, които издава, докато яде, изтърканите му вицове, начинът, по който окачва слушалката на душа… Не че е толкова важно, но дребните неща, които прави, те изнервят до крайност, без да има защо…

Наблюдавайки действията и маниерите му, ти се чумериш и се чудиш докога ще издържиш. Ако ситуациите, които те дразнят, се увеличават, това е сигурен знак: вече по-малко го обичаш!

Партньорът ти престава да бъде приоритет за теб

Прекарваш ли времето си с него, отегчавайки се? Ако всеки път си мислиш, че имаш нещо по-добро за правене, трябва да ти светне червената лампичка!

Разбира се, не е казано 24 часа да си залепена за него. Обаче помниш ли как преди ти се искаше да сте заедно всяка секунда? А сега предпочиташ да си на работа или да се шляеш с приятелки… Един важен признак, че не си тъй влюбена!

Не мислиш за него така, както за себе си

Емпатията ти се е изпарила.

Преди си била преизпълнена с щастие и си го обожавала! Искала си да знаеш абсолютно всичко, свързано с него. Живо си се интересувала от личностното му развитие и от професионалното му израстване. Била си всеотдайна, внимателна и много загрижена.

Вече неговите проблеми слабо те вълнуват и минават някак покрай тебе, без да те докосват. Занимава те единствено мисълта за твоите лични интереси. Точно това се нарича егоизъм! В по-силна доза този подъл недостатък съсипва и най-хубавите връзки…

Споровете и кавгите престават да те тревожат

Ясно е, че никой не обича да се кара. Ала в началото на връзката и най-дребният спор или неволни думи, казани накриво, са те тревожили дни наред. Ти вземаше всичко навътре и дълго анализираше. Поставяше си безброй въпроси, изживяваше драматично въздействието на вашите пререкания.

Е, нещата са се променили. Караниците ви са станали ежедневие, а пък на тебе даже не ти пука! Дори нямаш грам желание за изглаждане на отношенията, за преодоляване на разногласията. Безразлично ти е какво той мисли и чувства, не влагаш никакви усилия за постигане на разбирателство.

Кавгите между вас свидетелстват, че връзката ви се разпада.

Той вече не ти липсва

Двамата прекарвате все по-малко време заедно. Ти предпочиташ уединението, самотата. Защо оставаш толкова до късно на бюрото си? Сама със себе си се чувстваш най-добре! Нещо, което преди никак не ти е харесвало.

Гледаш през повечето време да си далеч от него. Минават часове и дни, без да го виждаш, но това не те безпокои и той не ти липсва. Още един симптом, че в душата си ти си го разлюбила!

Мислиш си, че заслужаваш нещо по-добро

Заедно сте изживели страхотни моменти! Но в теб започва да се прокрадва мисълта, че би могла да бъдеш с някой по-привлекателен, по-интелигентен, по-забавен. Бъди честна със себе си и признай: ти си убедена, че заслужаваш нещо по-добро, а що се отнася до него, той просто има невероятен късмет, че е с тебе!

Я ела на себе си! Продължаваш ли да си на мнение, че правиш саможертва, оставайки с него? Тогава си задай въпроса това твоето дали изобщо е любов?!

Ходиш да се срещаш с друг/и

Има разлика между това да срещнеш случайно някого, с който да си приветлива, любезна и това да си невярна жена, стремяща се към друга връзка.

Ако на улицата се обръщаш след добре изглеждащите мъже или вече разпитваш близките си дали не познават някой необвързан, за да те запознаят с него… Ти търсиш авариен изход и раздялата с настоящия ти партньор е чиста формалност.

Не си признателна, че си обичана

Наистина не можеш да си спомниш какво те е привличало в твоя партньор. Или той се е променил драстично, или ти не цениш вече същите неща.

Факт е, нищо не те задържа при този човек. В негово лице ти откриваш един непознат, когото не можеш да идентифицираш. Чудиш се как си могла да се влюбиш в него.

Към днешна дата не изпитваш нищо, единствено студенина и безразличие.

Отказваш физически контакт

Отдавна двамата не се разхождате заедно, хванати за ръце. Ти си много изморена от тази връзка. Дори да го целунеш, са ти нужни огромни усилия!

Не говорим изобщо за секса! Не искаш близостта му и от много дълго време си изгубила желание. Впрочем това е напълно нормално, когато двойката е в криза.

Към него нямаш никакво уважение

Един от основните принципи на любовната двойка е взаимното уважение.

Обаче ти вече си започнала да мислиш, че партньорът ти не иска нищо, не заслужава нищо, няма никакви права и потребности.

Обиждаш го, нагрубяваш го, унижаваш го. Излагаш го пред други хора. Смяташ, че той прави всичко неправилно и наопаки. Ами ти повече не го обичаш, ти го тормозиш!

Щом и елементарното уважение си е отишло, значи абсолютно нищо не е останало.

Източник: „Heureux dans sa vie”

Превод и редакция: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *