СВЕТСКИ

Тяна Пресолска – коя е тя?

Стартира вторият сезон на риалити предаването “Един за друг” на “Нова телевизия”. Водещ е Емо Чолаков, а отново в действие ще видим двуцифрен брой двойки, които ще се борят за победата. Нямаше как да не ни направи впечатление, че една от участничките през този сезон е бизнесдамата Тяна Пресолска. Но коя е тя?

Тяна Пресолска е собственик и управител на една от най-успешните вериги козметични салони у нас – “Дуписима”. Студиото за красота е носител на множество награди, като често е посещавано и от популярни личности. Освен това, Тяна е председател на Асоциацията на медицинските козметици. Тя е завършила специалност “Хотелиерски мениджмънт” в International University of Portsmouth, а също така е и магистър в специалност “Бизнес администрация” от City University of Seattle. Има множество професионални квалификации в области като медицинска козметика, гримьорство, биохимия и физиология, диетично и здравословно хранене, включително и към престижния Harvard Medical School.

Студиата за красота “Дуписима” работят от 2007 година насам, като постепенно бизнесът се разраства – увеличава се както броят на салоните, така и на хората, които работят за бранда. От студиото се гордеят, че до момента са успели да обслужат повече от 30 000 клиента, а през 2018 г. “Дуписима” печели Европейска награда за качество. Самата Тяна Пресолска казва, че винаги се опитва да мотивира служителите си най-вече с личен пример. “Няма единна формула, защото всеки човек е различен”, споделя бизнесдамата.

Тяна Пресолска

Самата Тяна се определя като добър работодател. Тя никога не повишава тон на служителите си, но самите те я определят като строг шеф. Тяна обича налага правила и държи на спазването им – задължителна част от всеки успешен бизнес. На мнение е, че във всеки един момент човек може да прави нещо полезно и да се образова, а не просто “да си стои на телефона”.

Наскоро Тяна получи ново признание за своята работа. Тя бе отличена като “Бизнесдама на годината” на наградите на сп. Business Lady. Церемонията се провежда в хотел “Маринела”, а призът е награда за целия труд, който Тяна Пресолска полага за развитието на своя собствен бранд и бюти индустрията в България.

Тяна Пресолска

От визитката в “Един за друг” виждаме, не всичко между Тяна и нейния съпруг Иво винаги е било наред. Двамата признават, че са минали през много тежки моменти, един от които е изневяра от страна на Иво. Днес младият мъж признава, че е благодарен на съпругата си, че тя му е простила. След изневярата обаче те сякаш започват нов живот. Правят си втора сватба, ражда им се ново бебе, а отношенията им стават дори по-хубави отпреди.

Тяна Пресолска

Като своя най-голям успех Тяна Пресолска определя именно семейството си. Тя е на мнение, че в днешно време е по-лесно да си успешен човек, отколкото да създадеш здраво семейство. Двамата с Иво стават гаджета през 2002 г., а четири години по-късно минават под венчило. Тяна признава, че любовта им не е от пръв поглед – в началото тя не харесва Иво, но след това свалката се случва и оттогава са неразделни. Сега имат три деца, а участието в “Един за друг” е просто поредното интересно предизвикателство. “Днес е лесно да се влюбиш, но е трудно да задържиш емоцията”, споделя Тяна Пресолска. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *