СВОБОДНО ВРЕМЕ

5 тенденции в кетъринга, които трябва да знаете

Да сте в крак с тенденциите е важно, особено ако ви предстои да влезете в ролята на организатор на събитие. Много подобни събирания – било то лични, или професионални, са придружени от провеждането на коктейл. 

За да не пропуснете нещо важно в организацията на почерпката или за да се вдъхновите с нови идеи, се допитахме до Classic Catering Company – компания с дългогодишен опит, които предлагат кетъринг във Варна. Вижте кои са петте тенденции в кетъринга, които те подбраха за вас! 

Храната като преживяване

Винаги е било на мода част от храната да се приготвя пред очите на посетителите от опитни готвачи, които не просто готвят, а правят магия в кухнята. Сега обаче тенденциите са самите гости да сглобяват част от предложенията си с продукти, предоставени на тяхно разположение. Интересен факт е, че именно когато сме въвлечени в това да сътворим нещо красиво и вкусно, превръщаме храната в преживяване. 

храна

С мисъл за природата

Забравете за пластмасовите чинии и чаши. Ако събитието позволява, вече все повече се набляга върху стъклените чаши или приборите за многократна употреба. Много кетъринг фирми предлагат възможността за наемане на парти оборудване, което след това да бъде прибрано от компанията. 

Ако това обаче не е възможно, то задължително трябва да потърсите екологични решения за поднасянето на коктейлните предложения. Сламки от паста или бамбук, биоразградими чинии или дървени прибори – което и да изберете, няма да сгрешите. 

Екзотични предложения 

Кетърингът също може да е интересен и вълнуващ! Включете в менюто си екзотични предложения, които най-вероятно посетителите не са опитвали преди. Комбинации от сладко и солено, продукти от далечни страни или цялостно меню, посветено на кухнята на дадена държава. Това са само малка част от идеите, които можете да обмислите. 

Здравословни менюта 

Подбирането на хапките и създаването на няколко менюта, подходящи за различните вкусови изисквания на гостите ви, се превръща в задължителен момент в организацията. Освен че трябва да помислите за вегетарианците или посетителите, които може би имат алергии, ви съветваме да обърнете внимание и на безглутеновите предложения, веган опциите или кето хапките. 

Това със сигурност ще ви отнеме известно време за проучване, но ще направи изключително добро впечатление на гостите. А и сега повече от всякога е важно да помислим за своето здраве.

храна

Сезонни продукти

При избора на фирма, която да изготви кетъринг меню за вашето събитие, потърсете такава, които работи и със сезонни продукти. Освен че така ще сте по-сигурни в качеството на предложенията, ще можете да зарадвате посетителите на вашето събития със свежи предложения. Изненадайте своите гости с креативни сладки и солени хапки, които не са очаквали да опитат! 

Това бяха петте тенденции, които наблюдаваме във все повече събития с коктейл. Ако търсите кетъринг във Варна и предпочитате да поверите организацията на подобно събития в ръцете на професионалисти, то обърнете се към Classic Catering Company. Те ще подходят индивидуално към всички ваши желания и нужди. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *