ЗДРАВЕ

Признаците, че черният ви дроб е пълен с токсини

Черният дроб е човешки орган, който има функцията да отстранява ефективно вредните токсини от организма, грижи се за правилното отделяне на храносмилателните ензими, както и за синтеза на кръвните клетки.

Ако в този така важен орган токсините станат твърде много, възможно е да се проявят доста симптоми, показващи наличието на здравословен проблем.

Симптоми за токсини в черния дроб

Болка

Ако почувствате болка и тежест в дясното подребрие, това е знак, че са се натрупали токсини и работата на черния дроб е затруднена.

Подути крака и глезени

Долната част на краката и глезените могат да отекат поради натрупване на токсини в черния дроб. Макар че отоците не са болезнени, възможно е да доведат до повишаване на кръвното налягане, задържане на течности и дискомфорт.

Наддаване на тегло

Не всеки знае, но понякога напълняването може да се дължи  и на многото токсини в черния дроб.  При нездравословно хранене обикновено се стига до затруднено изхвърляне на токсините, както и до синтезиране на ензими. Препоръчваме ви тази статия за отслабване.

За да се облекчи работата на черния дроб, е нужно да се ограничи алкохолът, всякакви захари, мазни храни, и отделни лекарствени медикаменти.

Поява на алергии

Когато черният дроб е претоварен и много алергени се натрупват в кръвта, те трябва да бъдат отстранени. Мозъкът помага да се освободят антитела и хистамини, но филтрацията им от черния дроб става все по-трудна. Ако в него няма токсини, тогава алергичните реакции се понасят по-леко.

Признаци за болен черен дроб

Пожълтяване на очите и кожата

Ако очите и кожата ви са добили по-жълт цвят, това означава, че работата на черния дроб е затруднена. Получава се така, когато в организма се натрупа повече от жълтия пигмент билирубин. Той е краен резултат от разграждането и събирането на червените кръвни клетки в черния дроб.

Хронична умора

Когато се натрупат токсини в черния дроб, обикновено човек усеща силна умора и неспособност да движи лесно тялото си. Това се дължи на възпрепятстваната работа на черния дроб, който при силна интоксикация се затруднява да усвои и преработи глюкозата, за да бъде използвана тя по-късно като енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *