ДОМАКИНСТВО

Талисмани, пазеща дома от зли сили

Талисмани против зли сили – знаете ли кои предмети могат да се използват като такива?

Още от дълбока древност хората са вярвали, че съществуват зли сили, готови да ни атакуват във всеки един момент. С вековете човекът е научил много повече за света, но тези суеверия са останали живи. Със сигурност познавате поне един човек, който твърдо вярва в съществуването на лоша енергия, черна магия и т.н.

Познати са различни предмети, използвани като талисмани, за които се вярва, че предпазват дома от подобна свръхестествена намеса.

Ако чувствате, че сте жертва на подобна атака в дома си, има определени идеи, които да изпробвате. В крайна сметка не губите нищо, нали?

Жълъди

Някои исторически сведения показват, че викингите са имали интересна традиция, защитаваща ги от негативна енергия. Те са държали жълъди на прозорците си, предпазващи ги от мълниите на божеството Тор. Други народи също са вярвали, че жълъдът предпазва от зли духове. И до днес жълъдите се използват като талисмани против зли очи.

Крокодилски зъби

Множество африкански народи все още живеят със суеверията, произлизащи от векове назад във времето. За да се предпазят от тях, някои нации от Черния континент държат на видно място в домовете си зъби от крокодил. Те вярват, че това ги предпазва от зловредна намеса. И служи като талисман против уроки.

талисмани зли сили
Смята се, че триъгълникът има силата да предпази срещу зли очи

Триъгълник

Една от най-популярните геометрични форми, триъгълникът е приеман и като символ, пазещ дома от зли сили. Той символизира трите основни етап на жизнения цикъл – детство, младост и старост. От началото до края. Триъгълниците успешно се ползват като талисмани против зли очи.

Сол

И до днес хиляди българи използват солта, за да защитават домовете си от злите сили. Поръсва се на праговете, по ъглите на къщата и около леглата. Основен фактор за нейната енергийна защита е кристалната ѝ структура, която държи свръхестественото далеч от нас.

Безопасна игла

Всички знаем какво представлява безопасната игла, но вероятно не всички подозираме, че тя се използва като средство против уроки и черна енергия. Старите хора съветват да я нагреем, да я измием и да я оставим в една купа сол през нощта. Когато направим това, време е да я закачим на входната си врата. Така тя ще защитава дома ни във всеки един момент. 

А кой е вашият любим талисман против магия? Оставете ни отговор в коментарите под статията! Не всички вярват в използването на талисмани против зли сили, но никога не пречи да се подсигурим в това отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *