Сутрешен секс: 8 доказани ползи от него

За много хора най-доброто събуждане е с чаша ароматно и топло кафе. А защо не и закуска в леглото. Но ако питате нас, най-хубавото събуждане е с малко качествен сутрешен секс. Проверили сме го!

Отдавна е ясно, че сутрешният секс зарежда с енергия и добро настроение, които ще ви държат през целия ден. А ако и двамата партньори са зарадвани от оргазъм, то това несъмнено е двойно щастие.

Събрахме за вас осем доказани ползи от секса рано сутрин. Вижте и ще се уверите сами, че това е най-добрият начин да се събудите и да стартирате деня си.

По-бързо ще се настроите за работа

Сексът ще ви помогне да се настроите по-добре и по-ефективно за предстоящия работен ден. Причината за това са естрогенът и тестостеронът, чиито нива ще вдигнете с малко креватна гимнастика. Едно проучване от 2013 г. показва, че либидото строго се влияе от нивата на хормоните – колкото по-високи са, толкова по-палави ще бъдете под завивките.

По-горещите емоции са налице

Тук науката говори вместо нас: колкото повече тестостерон има в организма ви, толкова по-дълъг и хубав секс ще имате. Повечето хормони означават още по-високо либидо и подобрени сексуални функции. Някои изследвания показват, че по-високите нива на тестостерон подобряват и ерекцията при мъжете.

По-добра връзка между партньорите

Малко сутрешен секс може да ви сближи още повече с вашия партньор. Причината за това е хормонът окситоцин, който се отделя когато правим любов. Неслучайно го наричат „хормона на любовта“. Той се складира в мозъка и ни кара да обичаме партньора си дори повече.

По-малко стрес

Стресът е един от най-големите врагове на съвременния човек, а редовният секс спомага за намаляването му. Проучване от 2010 г. доказва, че секс, целувки, прегръдки и прочее намаляват нивата на стресовите хормони.

Намалява болката в мускулите

Причина за това са ендорфините, които се отделят при сексуален акт. Те са невротрансмитери, които намаляват нивата на болка и подобряват настроението.

Ако нямате време за фитнес

Отдавна е известно, че по време на секс се горят множество калории – по около 5 калории на минута. Излиза, че един средно продължил акт може да ви освободи от между 75 и 100 калории. Не е никак зле, нали?

Подобрена памет

Според някои проучвания, сексът като цяло подобрява менталното здраве при хората. Това е заради по-високото ниво на невротрансмитерите и хормоните, които засилват паметта и водят до подобрена концентрация.

Подобрена имунна система

Някои проучвания показват, че хората с редовен сексуален живот боледуват по-малко. Причина за това е понижен риск от заразяване с бактерии и различни инфекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.