ЗДРАВЕ

Смокини – какво ги прави толкова полезни?

Смокините са храна, която крие много ползи за нашето здраве. Те са богати на органични киселини, които могат да ускорят нашия метаболизъм. Това от своя страна ги прави много подходящи, когато искаме да отслабнем и да се отървем от излишните килограми.

Тази храна се отглежда от вече 11 хиляди години назад в историята. Още в Библията смокините се споменават като дар от Всевишния. Според някои историци, войниците на Александър Велики винаги са носили със себе си торбичка със сушени смокини. Когато били ранени в битка, те използвали каша, направена от сърцевината на смокините, за да лекуват раните си.

Тези плодове са много полезни за организма на жените. Установено е, че ако една жена консумира редовно смокини, тя намалява риска от рак на гърдата с впечатляващите 34%. Дори и след настъпване на менопаузата!

Изсушените смокини съдържат огромни количества полезни микроелементи и витамини. При изсушените плодове те са много повече, отколкото при пресните. Има десет пъти повече натрий, три пъти повече калий и четири пъти повече магнезий. Повече е и калцият, който е така важен за нашите кости. Освен всичко това, сушените смокини са много богати и на никотинова киселина, както и на витамини C, B и Е.

Лекарите често препоръчват дамите, които се възстановяват от някакво заболяване, задължително да включат смокините в своето меню. Особено подходящи са за жени, имащи проблеми с органите в малкия таз или такива, които са имали тежко раждане.

Установено е, че те помагат и при гъбични заболявания. Тук говорим за така неприятните инфекции, които най-често се предават по полов път и засягат нашите интимни части. Естествено, в такива случаи лекарствата остават задължителни, но като помощно средство плодовете на смокините могат да окажат изключително благоприятно въздействие.

Една добра новина за хората, които обичат да правят секс. Смокините са естествени афродизиаци, които подсилват сексуалния апетит. Както при жените, така и при господата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *