РЕЦЕПТИ

Сладки охлювчета – изкушение за студените уикенди

Ако обичате да приготвяте и да похапвате сладкиши, скъпи дами, не подминавайте тази рецепта! Тя е лесна за изпълнение, забавна и успешна, но изисква доста време. През дългите зимни уикенди, когато навън е студено и не ви се мърда никъде, можете да зарадвате децата и съпруга си с тези сладки домашно приготвени охлювчета.

Необходими продукти:

4 яйца

0,250 л жълта лимонада

1 кубче мая

1 кутия локум

1 равна супена лъжица хлебна сода

1 чаена чаша нарязани или смлени орехи (по ваш избор)

0,100 л олио

Брашно – колкото поеме

За сиропа:

1 кг захар

1 литър вода

Приготвяне:

Локумът се нарязва на малки парченца.

С яйцата, лимонадата, маята, содата и брашното се замесва меко тесто, което се разделя на 15 топки. Разточва се първата топка, намазва се с олио, поръсва се с нарязаните или смлени орехи, поставят се хаотично парченца локум. Разточеният лист се навива като руло, после се увива в кръг като охлюв. Поставя се в тава, предварително намазана с олио. Същата процедура се повтаря и за останалите 14 топки.

Пече се в умерена фурна около 40 минути. Внимавайте, охлювчетата трябва да порозовеят, да позлатеят, но не и да прегорят.

След като са изпечени, се оставят да изстинат и после се поливат много обилно със сварения сироп.

В случай че ви липсват орехи за изпълнението на тази рецепта, то можете да направите охлювчетата само с локум. И обратно – ако нямате локум, достатъчно е да използвате само орехите. И в двата варианта вкусът е превъзходен!

Тези домашни курабии наистина са много успешни и надминават и най-сладката турска баклава! Носят радост за цялото семейство, сплотяват, насищат, отпускат и действат като афродизиак за мъжкото либидо. Гарантирано е, че ще ви осигурят страстни любовни изживявания не само за уикенда, но и за цялата нова седмица!

Не забравяйте да ги поднасяте с чаша вода, за да не ви загорчи от толкова сладост.

Да ви е сладко!

Автор: Гана Василева

One thought on “Сладки охлювчета – изкушение за студените уикенди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *