Сладки охлювчета – изкушение за студените уикенди
Ако обичате да приготвяте и да похапвате сладкиши, скъпи дами, не подминавайте тази рецепта! Тя е лесна за изпълнение, забавна и успешна, но изисква доста време. През дългите зимни уикенди, когато навън е студено и не ви се мърда никъде, можете да зарадвате децата и съпруга си с тези сладки домашно приготвени охлювчета.
Необходими продукти:
4 яйца
0,250 л жълта лимонада
1 кубче мая
1 кутия локум
1 равна супена лъжица хлебна сода
1 чаена чаша нарязани или смлени орехи (по ваш избор)
0,100 л олио
Брашно – колкото поеме
За сиропа:
1 кг захар
1 литър вода
Приготвяне:
Локумът се нарязва на малки парченца.
С яйцата, лимонадата, маята, содата и брашното се замесва меко тесто, което се разделя на 15 топки. Разточва се първата топка, намазва се с олио, поръсва се с нарязаните или смлени орехи, поставят се хаотично парченца локум. Разточеният лист се навива като руло, после се увива в кръг като охлюв. Поставя се в тава, предварително намазана с олио. Същата процедура се повтаря и за останалите 14 топки.
Пече се в умерена фурна около 40 минути. Внимавайте, охлювчетата трябва да порозовеят, да позлатеят, но не и да прегорят.
След като са изпечени, се оставят да изстинат и после се поливат много обилно със сварения сироп.
В случай че ви липсват орехи за изпълнението на тази рецепта, то можете да направите охлювчетата само с локум. И обратно – ако нямате локум, достатъчно е да използвате само орехите. И в двата варианта вкусът е превъзходен!
Тези домашни курабии наистина са много успешни и надминават и най-сладката турска баклава! Носят радост за цялото семейство, сплотяват, насищат, отпускат и действат като афродизиак за мъжкото либидо. Гарантирано е, че ще ви осигурят страстни любовни изживявания не само за уикенда, но и за цялата нова седмица!
Не забравяйте да ги поднасяте с чаша вода, за да не ви загорчи от толкова сладост.
Да ви е сладко!
Автор: Гана Василева
Pingback: 7 трика, които ще ви позволят да поливате растенията по-рядко - Fermerite.com