СВОБОДНО ВРЕМЕ

Какво говори часовникът за личността на един мъж?

Основната роля на часовниците е да ни информират за часа. Това може да стане и ако погледнем телефона си. Изглежда като парадокс, че повечето мъже още носят часовници. Те обаче са базов аксесоар и често незаменим такъв.

Часовникът като имиджов инструмент

Часовник се избира според много характеристики: марката, цената, вида – обемен или с плосък корпус, според гривната за закопчаване на ръката – от кожа или метал, според функциите, които предлага, според механизма му. Всеки часовник е символ на определен начин на живот, житейска философия, която собственикът следва. Днешният мъж е почитател на спорта, движението, задъханото ежедневие.

С аксесоара на ръката си мъжът демонстрира своите стремления и желания. Често се наблюдава очевидното разминаване между подчертано динамичен тип часовник със собственик, който е далеч от тази представа. И това е странно само на пръв поглед, защото зад визията на часовника е съкровеното преживяване на човека, който е избрал да го носи, и който мечтае за авантюристичен живот. Това е неосъщественото, но съкровено лице на всеки от нас. Ние сме не само такива, каквито изглеждаме, но и такива, каквито сме в несбъднатите си мечти.

Масивният корпус е израз на жаждата за внимание

Всеки часовник не отива на всеки типаж. Едрият мъж с часовник за спорт може да предизвика усмивки. Но това може да е начинът, по който се разбира, че той жадува за вниманието на околните. Все пак добре е часовникът да е по-ненетрапчив, ако професията му изисква по-семпъл вид.

За хората на високи постове е добре да носят часовници, които символизират устрем, излъчват ясни послания, защото тези качества трябва да ги представляват добре пред другите. Марките Emporio Armani, Hugo Boss, Tissot са подходящият избор за тях. Такива дизайнерски модели, можете откриете в магазин за селектирани маркови часовници – timebox.bg

Златният Rolex не е символът на високия статус

Класика като златен Rolex вече не е израз на отличен вкус и високо обществено положение. Хората на високи управленски позиции са се отказали от идеята да афишират положението си чрез предмети, които са прекалено скъпи.

На мода при тях са часовници със скромен плосък корпус, които внушават резервираност. По-важно е как часовникът е комбиниран с другите части, съставляващи аутфита. Хармонията е символ на безупречния външен вид, защото тогава погледът на събеседника се насочва в лицето, а това е целта.

Височината е много важна

Едноцветна или цветна каишка, злато или сребро, кожена или стоманена, материалът не е от първостепенно значение. Трябва само да пасва на костюма и  да се скрива под ръкава на ризата. Има модели на Diesel, при които дебелината на корпуса е 1,7см и не могат да изпълнят това изискване, освен ако ризата не е поръчкова.

Мъжът, който е избрал да сложи на ръката си някое мега предложение на Diesel с диаметър от 5,2 мм или на Armani с диаметър 4,9 см и всевъзможни функции, трябва да има и фигура, на която такъв модел да стои приемливо.

За да сте винаги в крак с модата – различен модел за всяка ситуация

Заключението е, че на различни събития хората на отговорни постове в бизнес средите сядат така, че часовникът им да бъде видим от събеседниците им. Затова скъпите модели за тях са подходящо вложение. Но когато са в неформална среда, скъпият часовник няма място на ръката. Това значи, че часовникът винаги трябва да е подходящ за мястото – за ръката, която го носи и за мъжа, когото представлява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *