ЗДРАВЕ

Семки на диня – за какво могат да са полезни?

Какво обикновено правите с досадните семки на динята, която похапвате? Нека познаем – отделяте ги, когато сервирате вкусния плод, а след това ги изхвърляте, нали така? Това не ни учудва, защото 99% от хората правят именно така.

Оказва се обаче, че това е грешка, защото тези семена могат да бъдат наистина полезни за нашето здраве. Стига да им дадем шанс за това.

Съветът на „Хубава Жена“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.

Установено е, че малко семки на диня могат да свършат чудеса за нашата храносмилателна система. И дори не преувеличаваме. За това обаче е нужна известна подготовка от наша страна. Те трябва да бъдат преработени.

Как да си ги обработим?

Както вече посочихме, семките от динята могат да бъдат наистина полезни. Но ако знаете как да ги преработите. Препоръчваме ви да ги смелите, за да стигнете до най-ценните им съставки. Те не само подобряват храносмилането, но и предпазват организма от възпаления.

Цитрулин – в основата на всичко

„Виновник“ за всичко това е веществото цитрулин, което се съдържа в семките. То е силен антиоксидант, поради което влияе добре на здравето. Помага да регулираме кръвното си налягане, като освен това спомага за лечение на кръвоносните съдове. Установено е, че цитрулинът помага и за лечение на пикочните пътища и бъбреците.

семки диня
Семките на динята – как могат да са полезни?

Чай от семки на диня – една наистина отлична идея

Немалко хора са открили ползите от този продукт и дори вече си правят чай от семки на диня. Той помага изхвърлянето на камъните и песъчинките от бъбреците, което от своя страна може да ви предпази от наистина болезнената бъбречна криза.

За да си приготвите този чай, набавете си четири супени лъжици смлени семки и около два литра вода. Варете около 15-20 минути, а след това ги оставете да престоят. Пийте отварата около два дни, а на третия си дайте почивка. Повторете процедурата няколко седмици, за да имате максимално добри резултати.

И така, замислете се – следващият път, когато отново похапвате вкусна диня, ще изхвърлите ли семките?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *