УСПЕШНА

Бизнесът в BNI с впечатляващ ръст през 2021 г.

Има едно място в България, на което собствениците на малки и средни компании отбелязват 36% ръст през 2021 г.* на фона на глобална пандемия и редица локални предизвикателства. Това място е бизнес организацията BNI.

Идеята за BNI (Business Network International) се ражда през 1985 г. в Калифорния, САЩ. Всичко започва с малка група предприемачи, които се обединяват, за да споделят контакти, идеи и препоръки за бизнес с една цел – достигане до нови клиенти. Резултатите надминават и най-смелите очаквания и организацията се развива стремително в следващите месеци и години. Днес BNI е най-голямата организация за бизнес нетуъркинг в света с мрежа от 284 000 членове в над 70 страни, които успешно развиват компаниите си според философията Даващите печелят™. 

На 1 декември 2015 г. идеята пристига и у нас с официалното откриване на първото дружество на BNI България. Оттогава до днес организацията е създала бизнес възможности за стотици компании от 4 български града: Варна, Пловдив, Русе и София, а новият бизнес, генериран в резултат на разменените препоръки между членуващите малки и средни предприятия е над 61 милиона лева.

BNI обединява представители на различни сфери на бизнеса и изключва конкуренцията. Това позволява счетоводни компании да реализират 80% от оборота си по препоръки и компании за специализиран софтуер да реализират оборот по препоръки, получени в BNI, в размер на 500 000 лв. годишно. Анализът на ръста на общия оборот на членуващите компании показва, че приходите на онези от тях, които са част от организацията повече от две години, нарастват средно между 15% – 20%.

бизнес

По случай Деня на бизнес нетуъркинга в България, 1 декември, BNI България организира събитие под надслов „Златни бизнес възможности“. Собственици и управители на бизнеси, целящи растеж, нови клиенти и контакти през 2022 година ще имат възможност да чуят практически съвети как бизнес нетуъркингът да работи за тях и техните компании. Програмата включва и четири кръга на бързи бизнес срещи, по време на които участниците ще могат да се свържат с целеви клиенти или партньори.

Събитието ще се проведе онлайн на 1 декември 2021 г. от 16:00 – 18:00 ч. със задължителна предварителна регистрация.

За допълнителна информация: office@bni.bg и тел. 02 423 80 30.

*от началото на 2021 г. към днешна дата в сравнение със същия период през 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *