УСПЕШНА

Ресторантьорът Хуан Санта Круз: създателят на конкуренция

Хуан Санта Круз е един от онези мъже с чар, успешен бизнес и много талант. Този мъж е изкуство в сферата на дизайна и ресторантьорството, като успешно създава най-конкурентната верига ресторанти – Santa Cruz Co.

Хуан е роден в Чили, живял е в Хавай и Швейцария. Завършва Бостънския университет, а след това живее в Ню Йорк. Именно в Ню Йорк решава, че иска да развие своята любов към храната, брандинга и дизайна, като създаде няколко ресторанта в Буенос Айрес. Това не му е достатъчно и разширява дейността си извън Аржентина.

Започва да развива верига ресторанти, като поставя началото на професионалното обслужване и конкуренцията в ресторантьорството не къде да е, а в столицата на Обединеното кралство. Преди 5 години отваря първия си ресторант в Лондон, като с всеки следващ развива професионализма си. По негови думи клиентелата е най-важна, а за да е добър един ресторант, трябва да се отличава с нещо.

Източник: http://santacruzco.com/

„Когато дойдох в Англия преди 20 години, беше невъзможно да се намери добро място за хранене, а сега има толкова добри ресторанти – хората очакват великолепна храна и добро обслужване, страхотни чинии и всичко да е чудесно, което е перфектно за мен. Така че стандартите са се увеличили драматично, което е фантастично. Мисля, че и поведението на потребителите се е променило, хората посещават ресторантите много повече. Вероятно защото ресторантите са по-добри, затова и хората искат да излизат повече. Имаме още опции, така че искаме да опитат повече неща и да не остават вкъщи”, разкрива Круз пред Forbes.

Хуан Сата Круз е един от малкото успешни бизнесмени в света, който излиза от зоната си на комфорт, за да бъде по-успешен. Множеството ресторанти и постоянното пътуване в различните краища на света прави работата му още по–ползотворна: „Работейки в моята зона на комфорт, това не е предизвикателство. Винаги опитвам нови неща, нови пазари, нови географии.”

Дизайнът на ресторантите и храната в тях винаги са различни. Хуан опитва да предаде на всяко място индивидуалност, характер и същевременно да запази част от марката, която е изградил.

„С “Изабел” (един от ресторантите в Аржентина) исках да имам наистина забавен ресторант, така че опитах да създам много различни ястия, които да са по-малки. Когато идвате, можете да поръчате разнообразни вкусотии. Искам храната да е цветна, здравословна и вкусна. Винаги е много средиземноморска и южноамериканска.”

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Very #glamorous #lunch with @rossana_uk @isabelrestaurant Happily, the #menu is equally #appetising #gold #black #designdrama #geniusdesigner #artdeco #chinoiserie #fusion #juansantacruz @mayfairdesigndistrict

Публикация, споделена от Helen Chislett (@helenchislett) на

Последният проект на Хуан се очаква да отвори врати в столицата на Обединеното кралство – Лондон. Но този път Круз не отваря ресторант, в който да излезете в събота вечер, а заведение за здравословна и вкусна храна, която можете да вземете в офиса или за вкъщи. Това заведение ще разполага с изобилието и качеството на веригата му ресторанти, но ще създаде удобство за всеки, който се нуждае от храна навън. В интервю за Bighospitaly Хуан споделя, че е търсил подобен ресторант, когато е работил на Уолстрийт, за да може бързо  лесно да се нахрани със здравословна и вкусна храна. Именно този спомен поражда идеята за новото заведение на лондонския площад Хановер.

Автор: Ирина Илиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *