УСПЕШНА

Акцентите на пролетния моден сезон – 2019

Световните модни дизайнери представиха новите си колекции за сезона пролет / лято – 2019 г. в изобилие от розово. Включени са всичките му нюанси – млечнорозово, пепел от рози, сигнално розово, фуксия.

Пролетното предизвикателство идва в розово

Розовите разцветки са свежи и атрактивни, но и много капризни. Тенът на лицето и цветът на косата са определящи при избора на розовия нюанс в облеклото. Бледата кожа например не изглежда добре на светла розова основа, придобива жълтеникав оттенък и болнав вид.

Мургавият тен пък става като зацапан на фона на дреха в сивкаво розово.

Рижавата коса в съчетание с тоалет в прасковено розово е една отлична комбинация.

Модните къщи извеждат на преден план преливащите ярки цветове, популярни като т. нар. ефект „омбре”.

Виталността на точки

Откроява се връщането на точките в модата. Блузи и поли на малки, средни и големи точки дефилират по модните подиуми. Това е ретро повей от стила на 70-те години през миналия век.

Леопардовият принт

Трендът от леопард е в силата си и през пролетта. На него са акцентирали известните модни къщи Burberri, Saint Laurent, и Gucci.

Остава трайна тенденцията за прокарване на спортен дух в облеклото, продиктувана от идеята за повече удобство и практичност в ежедневието.

Плетивата „рибарска мрежа”

Плетените пискюли и връхните дрехи тип „рибарска мрежа” са актуални и през тази пролет.

Магията на плисето

Плисето се завърна в дамската мода. Към нов живот го предизвикаха първо холивудските звезди, които започнаха да се появяват с плисирани поли и рокли на официални вечери.

Плисираните поли бяха много модерни преди години. Ето че днес отново се появяват – на тесни и на по-широки плисета, дълги до прасеца или къси под коляното. Също плисето присъства само като акцент, което придава на дрехата раздвиженост и екстравагантност.

За роклите са характерни по-малките плисета, които прилепват по тялото и следват неговите извивки.

Важно е да се знае, че плисираните тоалети не са подходящи за всяка жена. При дами с фигура рубенсов тип – с широк ханш и талия, плисето добавя още излишни сантиметри и стои като надут балон. Но за тънката талия то е идеално – откроява фините черти и създава усещане за виталност.

Дързостта на дамската чанта

Сред аксесоарите специално внимание се обръща на дамската чанта. Тя се предлага нестандартна, в ярки цветове, силно набиваща се на очи. Има чанти в два или повече цвята, други са едноцветни, но в силно наситено розово, синьо, червено, оранжево или зелено. Новото правило е чантата силно да се откроява и да контрастира на фона на дрехите.

Нео-феминизмът блясва с цветовете на дъгата в съвременното дизайнерско изкуство и ни залива с многоцветие от лъчи през новия моден сезон.

Подготви: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *