КРАСИВА

5 причини да се гримират жените

Мъжете никога няма да разберат какво носи гримирането на по-голямата част от жените. Искрено се чудят защо е необходимо да харчат толкова пари за гримове, след като в края на деня така или иначе, винаги изчистват всичко това от лицето си.

Ето основните 5 причини, поради които се гримират жените:

Гримът подчертава най-хубавите черти на лицето

Той е инструмент, който жените използват навсякъде, за да покажат най-характерните и най-красивите черти на лицето си. Ако имат хубави очи, знаят, че добрата очна линия ще сложи акцент върху очите им.

Гримирането разкрасява

Не можете да отречете, че то е важен плюс към красотата на една жена. Разбира се, когато е направено талантливо и с професионализъм. От обикновени момичета жените започват да изглеждат като топ модели, и то благодарение на грима, направен с усет и вкус.

Гримът засилва доверието на жената към собствената й значимост

На много дами това помага да укрепят вярата в собствените си възможности. Така те се чувстват добре при всякакви обстоятелства. Когато са на важна среща, подсилват самочувствието си с гримиране – този акт им дава време да се успокоят, да уравновесят дишането и темперамента си, да преодолеят стеснителността и притесненията.

Гримът скрива несъвършенствата по кожата

Някои жени имат кожни проблеми като пъпки, брадавици, кафяви петна, издаващи възрастта или други белези и ранички по лицето. Други са обезобразени от катастрофа или пожар. Средства като коректор, фон дьо тен и т. н. им помагат да скрият тези резки, бръчки и несъвършенства. По този начин те могат да изглеждат като всички останали.

Любовта към гримирането

Нещо, което мъжете никога няма да проумеят! Повечето жени обожават гримирането. Рисуват се и това ги кара да се чувстват добре! Например някои жени не могат да излязат от вкъщи, ако не си сложат руж на бузите и червило на устните. Те се гримират за удоволствие и когато са си у дома – просто от любов.

Източник: afrikmag.com

Превод от френски: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *