Красота

Кои са най-актуалните препарати за борбата с косопада?

Есента е един от преходните сезони в нашата страна. Вероятно голяма част от вас вече могат да установят засиленото отпадане на косми върху възглавницата или четката им за коса. Често пъти промяната в годишните сезони е единствената причина за косопад, но понякога може и да не е така. За да се справим с него, е нужно да се консултираме със специалист, който да ни предложи най-подходящото лечение. Кои са най-новите препарати на пазара с доказано действие, ще разберете в следващите редове.

Какъв е ефектът на saw palmetto върху нашата коса?

Първоначално използван за лечение на проблеми с простатата, а след това напълно променя позицията си в терапевтичен план. Това е накратко историята на популярния saw palmetto. По време на наблюдението на пациентите се установява, че всъщност косата им става по-гъста и расте по-бързо от обикновено. Единственият тригерен фактор за това се явява този медикамент, което променя коренно използването му в клиничната практика. Предлага се в няколко фармацевтични форми – зърна, таблети, течни екстракти и капсули прах.

Днес голяма част от дерматолозите прибягват към неговото действие, ако пациентите страдат от засилен косопад. Приемът на saw palmetto води до прекратяване на отпадането на здрави косми и възстановяването на баланса върху нашия скалп.

Трябва ли да използваме finasterid при косопад?

Друга широко използвана съставка при лечение на косопад е познатия finasterid. Той споделя същата история като тази на saw palmetto. Отново е използван в началото за лечение на разнообразни патологии, засягащи простатата. Като страничен ефект обаче се установява подобряване на състоянието на скалпа и косата. Това кара учените да проследят нова нишка в действието на препарата. Ето защо днес е едно от най-употребяваните вещества за лечение на косопад.

Няма значение какви медикаменти ще използвате, ако те са предписани от дерматолог. При първи прояви на косопад и наличие на фактори, които ви притесняват, ви препоръчваме лекарска консултация. Така ще бъдете спокойни за вашето собствено здраве. Не бива да страдате от намалена до липсваща коса, която е увредена и не изглежда добре. Забравете за тези проблеми и се погрижете за външния си вид още сега!

Източник на снимка: The Faces / Shutterstock.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *