СВЕТСКИ

Как жената до Меси му помага да е на върха толкова време

В модерната история на футбола има само двама футболисти, които вече повече от десетилетие са в битка кой да е най-великият в историята на играта. Това разбира се са Кристиано Роналдо и Лионел Меси, като двамата са носители на редица престижни рекорди, както на клубно, така и на индивидуално ниво.

Дребничкия аржентинец обаче е с едни гърди пред своя португалски съперник, когато става дума за общ брой спечелени Златни топки. Меси е спечелил най-престижното индивидуално отличие във футбола рекордните шест пъти, като последния трофей Златна топка за Меси дойде в края на 2019-та година. Освен това „бълхата“ е притежател на още редица забележително постижения, като носител на Златна обувка (шест пъти), футболист на годината в Аржентина (12 пъти) и част от дрийм тийм на Златната топка през 2020-та година.

И както гласи една известна поговорка, до всеки успешен мъж седи жена. Това не може да е по-вярно за Лионел Меси, като техничния аржентинец се жени за своята първа любов, като все още е с нея. Тя се казва Антонела Рокуцо, която също е от град Розарио, Аржентина, като двамата се запознават, ъй като Антонела е братовчет на най-добрия приятел на Меси Лукас Скалия, който в последствие също става професионален футболист.

Антонела и Лионел са официално заедно от 2008-ма година, като те са държали връзката си в тайна цяла година преди това. В толкова комерсиален спорт, като футбола е наистина рядко една двойка да се задържи толкова дълго,особено във футболния свят. И все пак, половинката на меси е само с няколко месеца по-малко от него, като тя е родена на 26-ти Февруари 1988-ма година. Тя следва в Университета в Розарио с желанието да стане зъболекар, но по-късно се отказва от тази идея.

Интересно е да се отбележи, че минава доста време, от както двамата започват своя романс до момента, в който Антонела се мести в Барселона за да е по-близо до своя любим. Това става през 2012-та година, като от тогава насам двамата са неизменно един до друг. Невероятната любовна история между Лео и Антонела е една истинска футболна приказка, като определено позитивното влияние на техния брак оказва отражение и върху изявите на Меси на терена, където той е истинска фурия.

Самата свадба между двамата пък бе едно наистина грандиозно събитие, като на бляскавата сватба в родния град на Лео и Антонела Розарио присъстваха общо 260 гости, сред които тогавашни съотборници на Меси, като Луис Суарес, Жерар Пике и Неймар, който пък е настоящ съотборник на „бълхата“ в ПСЖ. Интересно е да се отбележи, че сред гостите бе й съпругата на Пике – Шакира, въпреки нейните обтегнати отношения с Антонела.

Лео Меси безспорно е един от най-великите футболисти в историята, а неговата прекрасна връзка с Антонела потвърждава поговорката, че до всеки успял мъж стои жена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *