СВОБОДНО ВРЕМЕ

Четири кратки правила за смислен и пълноценен живот

1. Давайте

Бъдете щедри и споделяйте своето щастие с другите. Отдавайте с пълни ръце, защото ще се върне към вас двойно в радост и споделеност. Бъдете готови да дарите изобилие, но в същото време не позволявайте да бъдете използвани.

2. Обичайте

Изразявайте обичта си с чистота и откритост. Обичайте безусловно и безкористно, със светлина и чистота, която може да бъде отвърната само със същата. Показвайте и раздавайте обичта си на другите, без да се страхувате. Обичайте, но не позволявайте на никого да играе с вашите чувства.

3. Доверявайте се

Изявявайте доверие към хората. Вярвайте, че доброто, искреността и чистотата все още съществуват. Имайте вяра във възможността на хората да се променят към по-добро, да съжаляват и да търсят прошка. Бъдете искрени, когато решите да дадете прошка на тези, които я заслужават.

Доверявайте се, но бъдете внимателни и не бъдете наивни.

4. Слушайте

Бъдете внимателни към другите. Вслушвайте се в това, което казват, както и към това, което оставят непроизнесено. Внимавайте по отношение на думите, които използват, както и на тишината, която преобладава. Отворете сърцата си към споделянето и позволете на другите да изразят своята душа. Бъдете активни слушатели и наистина чуйте това, което ви се казва.

Слушайте, но внимавайте да не изгубете своя глас. Запазете своята идентичност и увереност във вашия собствен глас и мнение, докато същевременно проявявате интерес и внимание към другите.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *