ЗДРАВЕ

10 неподозирани ползи от консумацията на череши

Едва ли познавате човек, който да не обича череши. Този плод е толкова вкусен и изкусителен, че почти няма човек, който да може да му устои, независимо от възрастта. Истината е, че и ние самите сме луди по черешите. Тук изцяло спазваме принципа на Мечо Пух, а именно – „Колкото повече, толкова повече!“

Но знаехте ли, че черешите са и много полезни за нашето здраве?

В тази статия ще ви споделим десет причини, поради които трябва да включвате черешите към вашето дневно меню. Не само защото са вкусни!

1. Черешите съдържат в себе си отлични количества калий, който от своя страна спомага за регулиране на сърдечния ритъм и кръвното налягане.

2. Сок от череши, 30 минути преди лягане, спомагат за по-добър син. Причина за това е съдържанието на мелатонин в червения плод.

3. Този плод има сравнително нисък гликемичен индекс. Това означава, че диабетиците могат да ги консумират, без да се притесняват. Гликемичният индекс на черешите е едва 22.

4. Черешите подобряват състоянието на храносмилателната система, тъй като съдържат високо количество фибри.

5. Спомагат за по-добра памет. В тях се съдържат множество антиоксиданти, като могат да се използват като превенция за болестта на Алцхаймер.

6. Успяват да помогнат при мускулни болки и крампи.

череши
А вие знаехте ли, че черешите са толкова полезни за здравето?

7. Сърдечно-съдовата ви система ще ви бъде благодарна. Черешите намалява риска от високо кръвно и висок холестерол.

8. Имат противовъзпалително действие!

9. Пристъпите на подагра стават по-редки при редовно хапване на череши.

10. И не на последно място – действат добре на очите! В тях има съдържание на бета керотин и витамин А, които помагат за по-добро зрение.

В заключение можем да кажем, че черешите са истински дар от природата. Те са не само божествено вкусни, но и изключително полезни за здравето. В този симпатичен плод се крият множество ползи, които могат да ви помогнат да сте по-жизнени и активни. Е, изкушихте ли се вече да отидете до близкия плод и зеленчук?

One thought on “10 неподозирани ползи от консумацията на череши

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *