ЗДРАВЕ

Поддържайте тонуса си с лимон

Киселият вкус на лимона го прави недолюбван в сравнение с другите цитрусови плодове, но той притежава вълшебни свойства, с които укрепва нашето здраве. Така че никак не е за пренебрегване от нашето меню. Ако го консумираме редовно, ще ни снабдява с калций, калий, желязо, магнезий, с витамините А, С, В, с въглехидрати и протеини. Това, че постоянно говорят за ползите от него, съвсем не са празни приказки.

Ако придобием навика сутрин преди кафето и на гладно да изпиваме по чаша топла вода с лимон, ще разрешим много от нашите здравословни проблеми. По този начин ще помогнем за хидратирането и детоксикацията на организма си. Лимонът е доказано антибактериално и антивирусно средство, и може да ни предпази от много болести.

Той стимулира по-обилна секреция на жлъчката, което от своя страна облекчава смилането на храната. Ако изяждаме по 1 лимон на ден, си осигуряваме отлично храносмилане. Също така има способността да потиска апетита. Ако започнем наистина всяка сутрин да изпиваме чаша хладка вода с половин изстискан лимон, това ще ни накара да отслабнем неусетно, без да спазваме никакви диети. Може да регулира и кръвното налягане. Пречиства лимфната система. Калият, който съдържа, влияе за намаляването на стреса. И това далеч не е всичко.

Лимоновата вода притежава естествени диуретични средства. Тя подпомага уринарния тракт, като предизвиква производството на урина. Лимонът регулира нивото на pH, предотвратявайки разпространението на бактерии.

Редовното пиене на топла вода с лимон подсилва имунитета ни. Защото тази напитка помага на тялото ни по-лесно да усвои желязото, а на него дължим здравата си имунна система.

Тъй като предизвиква по-обилната секреция на слюнка, лимонът почиства устната ни кухина. Унищожаването на бактериите в устата ни прогонва лошия дъх.

Пийте всяка сутрин чаша топла вода с лимон, хапвайте резенчета от него през деня и ще се чувствате свежи, по-енергични и жизнени!

Автор: Гана Василева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *