Красота

Пилинг с морска сол – ползи за тялото

Солта е скъпоценен дар от природата. Не е случаен факта, че в древността тя е била по-скъпа от златото. Човешкото тяло не може да функционира правилно, ако има дефицит на сол. Умерената ѝ употреба е гаранция за добро здраве и тонус. Голямото предимство на морската сол е в това, че тя не се обработва предварително. В нейния естествен състав влизат огромно количество минерали и химични елементи, допринасящи за регулиране на сложните процеси в човешкия организъм. От всички плюсове на тази безценна кристална структура можем да се възползваме не само вътрешно, но и външно. Компреси при настинка, облекчение при болки от синузит, горещи бани на краката при простуда, солена вана за отпушване на порите и още ред подобни процедури са се доказали с годините. Пилингът е също такъв метод с много приложения. Но за какво помага пилинг с морска сол?

За тонизирано тяло и лице

Част от кожните клетки умират ежедневно, но не всички те успяват да се отделят и паднат сами. Така постепенно с времето се образува слой мъртви клетки, който придава на кожата лош вид. Тя изсъхва, губи еластичност и дори леко променя цвета си. Вие можете да подпомогнете този процес с лесни процедури. Счукайте леко по-едрите бучки сол. Смесете ги с лъжичка зехтин и лъжичка етерично масло. Получената смес можете да сипете в предварително подготвена торбичка от тензух или просто върху гъбата ви за баня. Натъркайте цялото тяло, както и лицето с леки кръгови движения. Не трябва да усещате болка, а само приятно загряване. Довършете тоалета си, като отмиете всички остатъци с тоалетен сапун. Резултатът е чиста и искряща кожа, отпушени пори, усещане за чистота и лекота. Нанесете овлажняващ крем, обогатен с витамини и етерични масла, за да подхраните и защитите тялото и лицето. Сияйният ви вид след този пилинг ще направи впечатление на всички.

Против целулит

Целулитът е проблем предимно за жените. Голяма част от тях страдат от образуването на мастни депа под повърхността на кожата, които ѝ придават неравен вид и не изглеждат никак добре. С упоритост и с помощта на морската сол можете да постигнете забележителни резултати. За да успявате лесно и бързо да направите ежедневния си пилинг ви препоръчваме хитър трик. Подгответе си малка торбичка от тънка материя, която се затваря с връвчица (като старите кесии за монети). Зашийте едната стена на торбичката към стара ръкавица. Така удобно можете да я напълните с леко навлажнена със зехтин морска сол. Движете облечената си в ръкавица ръка кръгообразно по дължината на крака. Повтаряйте процедурата през ден, а след месец си направете десетдневна почивка. Постоянството ви няма да остане незабелязано, а вие ще се чувствате превъзходно.

При мазна коса

Пилингът на скалпа с морска сол ще поеме излишните мазнини от него. Стрийте кристалите и ги овлажнете леко с вода. С получената кашичка масажирайте целия скалп. Космените фоликули ще се отворят, което ще допринесе и за по-бърз растеж на косата и заздравяне на косъма. Следва отмиване с шампоан. Косата ви ще бъде блестяща, лъскава, обемна и минерализирана. За да избегнете прекаленото ѝ изсушаване, един път седмично нанасяйте подхранващ балсам.

При потни крака

Много хора имат проблем с прекаленото изпотяване на краката. Така се създава благоприятна среда за развитие на гъбички, което от своя страна води до отделяне на неприятна миризма. За да се отървете от този дискомфорт, препоръчваме ви всяка вечер да топите краката си в топла вода, в която сте разтворили морска сол. Тя действа антимикробно на кожата, като в същото време подобрява кръвообращението в крайниците. Добавете ароматни масла и прекрасното ви усещане ще добие нови измерения.

Това са начините, по които пилинг с морска сол могат да ни помогнат. А вие ще опитате ли?

Автор: Магдалена Колибарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *