ЗДРАВЕ

Съветите на Петър Дънов за прочистване на белите дробове

Учителя Петър Дънов е една от значимите личности в по-новата история на България. Философ и лечител, наричан още Беинса Дуно, Петър Дънов е основател на религиозно-философско движение, наричано Всемирно бяло братство. Дори днес има хиляди последователи на дъновизма, които следват неговите практики и уроци за живота.

Години след кончината на Петър Дънов, ние имаме възможността да черпим от неговата мъдрост и знания за човешкото здраве.

Приживе Учителя говори за белите дробове на човека – един от най-важните органи в нашето тяло. Те ни позволяват да дишаме, без което животът е немислим. За нашето здраве е съществено важно да пазим дробовете си в добро състояние. Представяме ви някои от съветите, които Дънов оставя на последователите си, свързани с опазването на белите дробове.

Съветът на Hubavajena.bg: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените хранителни добавки на лидера в сферата Vital Concept.

Дънов

Правете упражнения

За да бъдем здрави, трябва да бъдем и в добра физическа форма. Правейки аеробни упражнения, ние развиваме и дейността на белите дробове, правейки ги по-силни.

Откажете цигарите

Както можете да се досетите, тютюнопушенето е възможно най-големият бич за белите дробове. Това е и водеща причина за появяването на ракови заболявания. Препоръчително е да направите опит да се откажете от цигарите – това е един безмислен навик, който единствено ви вреди. Днес има различни начини да си помогнете в спирането на цигарите – използвайте ги.

Яжте по-често чесън

Колкото и странно да звучи, консумацията на чесън помага на белите дробове. Той отваря бронхите и ни позволява да дишаме по-лесно. Освен това пречиства дробовете и се бори с вредните вещества в организма. Петър Дънов съветва – не подценявайте силата на чесъна.

Вдишвайте ароматна пара

Ароматната пара от евкалипт и лимон, например, може да помогне при вдишването ѝ. Така ще си помогнем с пречистването на дробовете, постигайко и по-добро здравословно състояние. Сварете вода с няколко листа евкалипт и лимон, а след това започнете да вдишвате от парата.

Намалете приема на мазнини

Намалете мазните продукти в менюто си, наблягайки на продукти, богати на антиоксиданти и полезни вещества. Такива, например, са плодовете и зеленчуците. Не се хранете основно с месо и млечни продукти – това са по-тежки храни за организма.

Петър Дънов
Съветите на Петър Дънов за по-здрави бели дробове

Бягайте от мръсните градове и почивайте сред природата

Използвайте всеки удобен момент, за да бъдете сред чист въздух в природата. В днешно време градовете са мръсни и прашни, което води до респираторни проблеми и ги увеличава. Когато имате възможност, бъдете в гората или планината – там въздухът е значително по-чист.

Респираторни упражнения

Знаете ли, че има определени респираторни упражнения, които можем да правим? Пример за такива упражнения е йогата – една практика, която ще ви се отрази положително по множество различни начини. Съществена част от нея е правилното дишане.

Рецепта на Петър Дънов

Учителя Петър Дънов ни е оставил рецепта, за която се смята, че може да прочисти белите ни дробове и да възстанови функцията им.

Вземете килограм мед и го смесете с 50 гр. синапено брашно (синап на прах) и 200 гр. смляна ръж, която предварително сте препекли. Два пъти дневно си похапвайте от получената смес.

Прочетете още: Петър Дънов ни учеше, че силата на човек идва от белия дроб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *