Съвети за покупката на перфектния дамски часовник

Покупката на дамски часовник започва, както много други моменти, в които решавате да потърсите точния продукт в Google. Бързо ще откриете, обаче, че почти всички дамски часовници, които излизат са дизайнерски часовници, които струват немалко състояние. В тази статия ще се съсредоточим върху часовници, които са от световноизвестни марки, но цената им все пак остава достъпна, благодарение на магазини за маркови часовници като Timedix.

Важно е да се отбележи, че диаметърът на часовника е по-важен за дамските часовници, тъй като обикновено китката на една дама е между 15-18 см. Което означава, че колкото по-тънка китка има дамата, толкова по-малък часовник ще и отива. Друга важна характеристика е механизмът на избрания от Вас модел. Кварцовите часовници са сравнително нова технология, която е по-проста, евтина и практична, но за сметка на това механичните часовници продължават да привличат голямо внимание, тъй като са традиционни и са символ на майсторството, с което часовникът е създаден.

Часовникът е едно красиво изобретение и е нормално да бъде гледан като аксесоар, който допълва вашия гардероб. Затова не е нужно да робувате на терминологията, а е добре да изберете такъв, който Ви допада. Най-важното в този случай е да се чувствате комфортно с часовника, когато го носите и да Ви носи естетическа наслада. Това, което можем да направим, е да Ви предложим няколко модела, които смятаме, че ще Ви харесат и са идеални часовници за подарък или лична употреба.

CLUSE CL40007

Това е дизайнерски модел, семпъл дизайн, който не е твърде минималистичен. Часовникът е с 38мм диаметър на корпуса, с доста добър кварцов механизъм. Продуктът е стилен, добър завършек към Вашите дрехи и впечатлява хората около вас. Също така, часовникът е с минерално-кристално стъкло, което е средно устойчиво на надраскване. В същото време, нямате никакви проблеми при намокряне на часовника, като моделът е водоустойчив до 30 метра.

REGENT 12290448

Регент е германска марка за часовници,  известна с комбинацията от добро качество на достъпни цени. Основните заводи на фирмата се намират в Пфорцхайм, известен със своите приноси към златарската и часовникарската индустрия. Моделът е перфектен за дами с тънки китки, тъй като диаметърът на корпуса е едва 28мм с титанова каишка. Лицето е доста изчистено и нежно, като комбинацията между каишката и корпуса е направена много стилно. Моделът е сравнително водоустойчив до 30 метра.

Jacob Jensen 708

Следващият модел, който представяме е доста изчистен, черен дамски часовник – Jacob Jensen 708. Часовникът, вдъхновен от минималистическата функционалност на датската школа, е с кожена каишка и диаметър на корпуса – 39 мм. Часовникът, произведен през 2017, е супер лек и тежи едва 5 грама, което го превръща в идеално допълнение към всеки тоалет, независимо дали е зимен или летен.

Не всеки може да си лукса на часовник, струващ няколко хиляди долара, затова е доста по-практично да се насочим към часовници, които са създадени от доказани през годините компании, но на по-достъпни цени. 100 до 600 лева е добра начална сума за часовник, който да Ви служи дълги години и евентуално да стане част от семейната история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *