Нова азиатска тенденция “оформя” и “сваля” красотата за секунди (ВИДЕО)

Азия внася много „бюти трендове“, които постепенно завладяват интернет пространството. Една от последните такива тенденции буквално видоизменя цялото лице, единствено и само с грим. Малко са стряскащи снимките преди/след и не заради друго, а заради това, че с помощта на малко средства, ставаш друг човек и то за секунди. В интернет пространството „върлуват“ видеоклипове, в които се показва как азиатските момичета премахват своите „изваяни” лица и повечето от тях стават напълно неразпознаваеми.

Използва се восък и лента, с помощта на които може да промените и подобрите чертите на лицето си като част от нормалната ежедневна грим рутина. Това е като контуриране, но в 3D вариант.

Разбира се, ние предпочитаме хората да приемат естествените си черти и да не желаят промяна, защото все пак нашите особености на лицето са това, което ни дава характер. Но тази „тенденция“ ни изумява и е някак забавно как „перфектният нос“ се сваля само за секунди.

Факт е, че стандартите за красота и различните възприятия варират много по целия свят, да не говорим, че всеки човек има своето собствено разбиране за нея. В света на социалните медии култът към тенденциите в красотата е толкова важен, че някои хора са готови на всичко, само и само да изглеждат добре пред своите интернет последователи.

В различни части на Азия, например Китай, някои хора се издигат до ново ниво на творчество по отношение за красота и определено се превръщат в „майстори на красотата“. Новата тенденция „азиатска маска“ изглежда толкова деликатна, а самите момичета са като порцеланови кукли. Прилагането на професионален грим сега означава не само да подчертава естествените ни форми и черти, но и да създава нови, с помощта на фалшиви разширения на кожата, фалшиви мигли и дори грим със специални ефекти. Явно дори доброто старо контуриране не е на мода в азиатските страни.

Автор: Николая Станкова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *