10 неща за правене в София и Студентски град

Не е лесно да си студент в София, особено в някои университети. След напрегнати дни, усилена подготовка за различни изпити, човек иска да се поотпусне и да се позабавлява. Тук изниква големия въпрос: как? Как точно да преборим скуката? В този списък ще изброим 10 интересни и иновативни решения, с които да си прекарате няколко приятни, отпускащи часове.

Спойлер: Списъкът включва идеи като пилатес в Студентски град и много други.

1. Ескейп стаи

Това е една от най-новите и модерни идеи за преборване на скуката. Съберете се няколко човека и посетете някоя от множеството различни ескейп стаи, където ще трябва да решите предизвикателни загадки и да покажете умения за работа в екип, за да откриете ключа. Цялата идея е доста отпускаща и забавна, като ви позволява да прекарате забавни моменти в приятна компания.

2. Гейминг зала

Няма нищо по-разпускащо от прекарването на няколко часа в един различен свят, когато искате да избягате от реалния. Студентски град разполага с множество гейминг зали, където можете да се насладите на най-различни компютърни или конзолни игри, включително такива, които поддържат игри от типа виртуална реалност. Ако това не е нещо, което ви харесва, винаги можете да изберете нещо по-традиционно като игрите на билярд, дартс или тенис на маса.

3. Дискотека

Списъкът с неща, които можете да правите в София за разпускане няма да е пълен, ако не споменем възможността за излизане по клубове и дискотеки. Нощният живот в София, особено в студентския град, е пълна лудница, изпълнен с много барове, евтин алкохол, жива музика за всеки вкус – от рок барове до пиано барове и разбира се, множество барове с жива музика.

4. Театър, Опера или Изложба

Ако търсите нещо по-интелектуално, то тогава имате доста различни възможности – като посещаване на театър с интересна постановка или пък ако си падате по това – опера. Нещо по-достъпно са множеството изложби и мероприятия, които обикновено са безплатни или с минимална такса, където можете да разгледате интересни творби от млади творци. Лесно достъпни са изложбите в НДК, където почти винаги има нещо интересно.

5. Кино

Нещо по-просто, но пък обикновено е приятен начин да прекарате няколко часа, е киното и новите филми, които излизат. Цените на повечето билети са около 10-12 лева, като в Студентски град са разположени няколко висококачествени кина, където можете да се насладите на удобно място с вкусни пуканки и да се изгубите в магията на големия екран.

6. Пилатес и Фитнес

Може би, искате да потренирате във свободното си време и да се опитате да поддържате форма. В такъв случай, можете да изберете най-различни фитнес програми като пилатес. Това е метод за разтягане и сила, който тонизира мускулите и ви помага да подобрите своята стойка и гъвкавост. Тренировките са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Ако търсите подходящо място, където можете да тренирате пилатес в Студентски град, то MVJ Sport & Dance е добър фитнес център, в който можете да положите основите на едно по-добро и здравословно бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *