Внимание! Никога не изхвърляйте тези неща в тоалетната

В много домакинства членовете са свикнали да употребяват тоалетната не по предназначение, а именно – изхвърляне на всякакъв вид битови отпадъци. В тоалетната се изхвърля какво ли не – тоалетна хартия, топки коса, тампони, превръзки и др. Проблемът е, че повечето от тези продукти са неразтворими или могат да замърсят околната среда. Ето кои са другите неща, които не трябва да се изхвърлят на това място.

Мокри кърпи

Мокрите кърпи не бива да се хвърлят в тоалетната, понеже те са трудноразградими. Поради тази причина могат да причинят запушване на тоалетната. Повечето хора изхвърлят тоалетна хартия, но тя се разгражда по-лесно и при нея не съществува такъв проблем от запушване.

Лепенки от рани

Лепенките също се разграждат трудно и могат само да запушат тоалетната и да доведат до замърсяване. Затова е много важно да не се изхвърлят лепенки там, а на определените за това места.

Фасове от цигари

Те се разграждат по-лесно, но за сметка на това представляват голяма заплаха за околната среда. Фасовете са едни от най-големите причинители на замърсявания.

Тампони

Те също могат да запушат канализацията, защото се разграждат бавно. Затова никога не изхвърляйте тампони или превръзки в тоалетната.

Презервативи

Презервативите също могат да причинят замърсяване. Те не се разграждат толкова лесно.  Освен това те могат да доведат до много щети, понеже имат свойството да се надуват, подобно на балоните.

Храна

Не е подходящо да се изхвърля храна, манджи, супи в тоалетната. Те също могат да доведат до запушване, понеже имат свойството да се втвърдяват.

Котешка тоалетна

При изпразване на котешката тоалетна винаги може да попадне известно количество пясък в тоалетната. Пясъкът може да запуши канализацията и да причини сериозни щети. Освен това ако котката има някакви заболявания, те могат да се пренесат върху хората.

Затова е много важно да изхвърляме отпадъците на определените за това места. Нека пазим природата чиста, за да живеем в една по-здравословна среда.

По статията работи: Катя Благоева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *