УСПЕШНА

Навиците на успешните жени

Всяка жена иска да бъде успешна, независимо в какво: семейство, любов, кариера или просто във всичко. Забързаният ритъм на живот, който следваме, почти не ни позволява да отделяме повече време на себе си, нашите интереси, цели и мечти. А всъщност не ни ли правят точно тези неща хора? Но все пак ние жените сме пълни с тайни и трикове. И ето няколко хитринки, които да ни мотивират да следваме нашия път.

Първата и може би най-клиширана такава е да си вярвате и да се усмихвате. Отделяйте повече време на нещата, които ви правят щастливи и се усмихвайте. Дори нещо да ви е ядосало, което несъмнено се случва, запитайте се дали това нещо ще е важно след ден. Както е казал Филис Дилър: „Усмивката е крива линия, която всичко изправя.“

Друго нещо, което помага да вървим по пътя към успеха и да следваме нашите цели, е планирането. Сега на мода за така известните „планери“, тефтерчета, в които да начертаете деня си. Освен пръв помощник на заетата жена, те са и много красиви, което внася разкош в забързнаия ни живот.

Храната също може да спомага за това да се чувстаме по-добре. Нека признаем, че жените ставаме доста раздразнителни, когато сме гладни. Факт е, че когато си хапнем някоя любима за нас храна, се чувстваме по-щастливи. Затова позволявайте си да си хапвате от любимите изкушения. Естествено, балансираният хранителен режим, заедно с приема на много вода, спомага за това тялото ви да се чувства добре, а и да изглеждате по-свежи. Но не се тормозете! Ако ви се е прияло парче шоколадова торта, просто го хапнете, вместо да мислите три дни за него, това ще тормози мозъка и съзнанието ви допълнетелно. Така през тези три дни ще можете пак да се върнете към по-балансираното хранене и ще успеете да свършите още някоя задачка, без да мислите за „шоколадово изкушение“.

Отделяйте време за себе си! Всяка жена има хоби или интереси, ако пък нямате, просто си оставете малко време насаме с любим филм, сериал или книга. Тялото и ума ни имат нужда от почивка и именно тези развлечения им дават нужното време „свобода“. Поглезете се, давайте си поне веднъж в седмицата един „спа“ час, в който да се почувстате жени. Дали ще си лакирате ноктите, ще промените нещо по визията си, или ще хапнете някое лакомство с любим сериал, просто релаксирайте.

За да сме успешни, трябва да се чувстаме добре. Затова ви дадохме няколко съвета как да подобрите ежедневието си, да се чувствате по-ползотворни и удовлетворени. Пробвайте ги и ще видите как без да усетите сте едно стъпало по-близо до успеха.

Автор: Николая Станкова

One thought on “Навиците на успешните жени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *