ЗДРАВЕ

Морска сол – лечебни свойства и ползи за здравето

Лекарите съветват, че естествената морска сол е изключително полезна за човека и неговото здраве. Известно е, че нейният състав е възможно най-близък до кръвната плазма. В нея се съдържат около шестдесет и четири елемента, криещи много ползи за нашия организъм. Тези елементи извършват регулация на снабдяването на клетките с хранителни вещества и помагат за пречистването им. Освен това, формират клетъчните мембрани, подобряват предаването на нервните импулси и помагат на кръвта да се съсирва. Спомага се за успокояване на нервната система и регулиране на хормоналния обмен.

Известно е, че в морската сол могат да се открият полезни елементи като мед, калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, цинк, манган и много други. Всички те са необходими на нашия организъм, за да функционира по възможно най-добър начин.

Всичко това прави морската сол истинско съкровище за нашето здраве, придавайки ѝ дори лечебни свойства. Морската сол се получава, когато морската вода се изпари под въздействието на слънцето и вятъра. След това тя се изсушава, измива и натрошава.

През годините е установено, че с морска сол могат да се лекуват състояния като хрема и синузит. Просто разтворете една лъжичка морска сол в чаша вода и с получения разтвор промийте носа си. Едната ноздра запушете, а през другата наливайте. Дръжте главата си наклонена.

Морската сол помага и при болки в гърлото. Преварете две чаши вода и добавете две с.л. ситно натрошена морска сол. Разбъркайте добре, докато солта се разтвори. Правете си гаргара с големи глътки от разтвора, а след това изплювайте.

Освен всичко друго, морската сол има и свойството да отпуска нашите мускули и да успокоява нервната ни система. Вземете легенче с гореща вода и разтворете вътре морската сол. Прибавете етерични масла по ваш избор и потопете ходилата си. Много скоро ще усетите страхотно облекчение от цялото натоварване, което сте изпитали напоследък.

Това са някои от ползите от морската сол. Опитайте и ще видите, че ще останете доволни.

One thought on “Морска сол – лечебни свойства и ползи за здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *