КРАСИВАКрасота

Микроблейдинг – всичко, което трябва да знаете, преди процедурата

Полуперманентната тайна за постигане ефекта на по-плътни вежди, които изглеждат напълно естествени, микроблейдинг е просто и безпроблемно решение, вместо да прекарвате часове наред с молив за вежди в ръка, само и само да получите така желаната перфектна форма.

Не сте сигурни, че знаете за какво точно става дума? Срещнахме се с водещи професионалисти в сферата на козметичните услуги, за да ни обяснят подробно какво представлява процедурата микроблейдинг и какво трябва и не трябва да правим преди и след това, за да изглеждат веждите ни по-дълго плътни и с перфектна форма.

Какво е микроблейдинг?

Микроблейдингът е вид архитектура на веждите. Всичко е в създаването на най-подходящата форма за всяко лице – напълно индивидуален подход при всеки клиент.

Процесът е много прецизен, благодарение на използвания инструмент, който представлява нещо като писалка, чието наклонено острие е с 10-12 малки игли на върха, които не проникват в кожата, а деликатно надраскват повърхността, подобно на порязване от хартия.

Иглата много фино имплантира медицински пигмент в епидермисния слой на кожата, създавайки фини, реалистични и естествено изглеждащи косъмчета.

По какво се различават веждите, оформени с микроблейдинг от татуираните вежди?

Микроблейдингът, за разлика от татуирането, не е в дълбокия слой на кожата, а повече на повърхността. Ефектът не е постоянен и цветът избледнява в рамките на 18 месеца.

Косъмчетата са далеч по-естествени и фини от всяка татуировка, тъй като се използва ръчна игла / острие – няма електрическо приспособление, което да прониква дълбоко в кожата. Следователно има повече шум от надраскване, отколкото бръмчене на пистолет за татуировки.

Може ли да сте алергични към микроблейдинга?

Има хора, които са чувствителни и алергични към някои пигменти, но това е изключително рядко. Винаги се прави тест чрез лека драскотина, за да се провери, че не сте алергични непосредствено преди процедурата.

Какво представлява процедурата стъпка по стъпка?

Първата стъпка е оформянето на веждите с конец, почистване и подготовка на областта за процедурата. Следва обезболяване – отнема около 40 минути и се извършва чрез нанасяне на специален крем. През това време можете да обсъдите с козметика подходящите цветове и нюанси за постигане на желания вид. Десетина минути преди обезболяващият крем да започне да действа напълно, специалистът измерва областта около веждите, като взема предвид формата и чертите на лицето, симетрията и други особености. След това започва същинският процес – нежно имплантиране на пигмента чрез леки надрасквания. Всяко драскане образува повърхностна линия в кожата, където цветният пигмент прониква и се утаява. Ако изпитвате дискомфорт на този етап, може да се нанесе още един слой обезболяващ крем върху зоната. Добавя се последен слой пигмент, който се оставя да действа за 5 минути, областта се почиства и крайния резултат е красиви вежди!

След 6 до 8 седмици ще трябва да се подложите на допълнителна процедура за попълване на участъци, при които пигментът не е поел или заздравял правилно. Добавят се нови косъмчета и пигментът се потъмнява, ако има нужда.

Какво се случва междувременно?

Ще трябва да следвате инструкциите за последваща грижа (вижте по-долу) и да избягвате скубането или надраскването. Веждите ви ще започнат да заздравяват, подобно на татуировка, и това може да предизвика дразнене, което не бива да Ви притеснява.

През следващите десет дни веждите Ви ще променят цвета си, може да станат люспести и да изглеждат избледнели, но това е напълно нормално. Те ще добият окончателния си цвят и форма след около 30 дни. Следва допълващата процедура.

Как да изберете подходящата за Вас форма?

Бихте могли предварително да подберете снимки на веждите, които харесвате, да се ориентирате в различните стилове и форми и да обсъдите предпочитанията си със специалиста, който ще извърши процедурата. На база на опита си и като вземе предвид чертите на лицето Ви, той най-точно ще Ви посъветва каква форма на веждите да изберете.

Най-добрите салони, които предлагат микроблейдинг около вас, може да откриете в Studio24.bg

Как да изберем точния цвят?

След като разгледа цвета на косата, очите и тена на кожата, специалистът подбира цветът на пигмента, който би изглеждал най-естествено. Също така той съобразява как Вашата кожа ще се промени при излагане на слънце и други фактори, за да осигури правилния избор на пигмент. Според наблюдения на професионалистите, клиентите са склонни да изберат по-тъмен цвят, но съветват винаги да предпочетете по-натуралните нюанси, а ако има нужда веждите могат да се потъмнят при последващата процедура за допълване.

Колко дълго издържа микроблейдинга?

Ефектът на микроблейдинга продължава от 12 до 18 месеца, но това изцяло зависи от Вашия тип кожа. При хората с по-мазна кожа ефектът трае около година, след това трябва да се подложат на допълваща процедура, а при тези със суха и нормална кожа издържа около 18 месеца.

Ако не продължите с допълващи процедури на всеки 18 месеца, веждите Ви ще избледнеят. Но не се притеснявайте – мокроблейдингът не оставя белези от надраскване и не причинява обезцветяване, така че няма да си личи, ако ги оставите да избледнеят.

Болезнен ли е микроблейдингът?

Процедурата не е болезнена, благодарение на обезболяващия крем, който се нанася непосредствено преди нея. Бихте могли да изпитате лек дискомфорт, а звукът от лекото драскане на острието може да Ви се стори неприятен.

Целият процес всъщност протича бързо, най-много време отнема обезболяването – около 40-50 минути.

Може ли да се свали/премахне ефекта от микроблейдинга?

Да – използваният пигмент не оставя белези или промяна в цвета и се използва солев или физиологичен разтвор, за да се отстрани.

Много е важно да знаете, че веждите ще бъдат до 40% по-тъмни през първите 7-10 дни. Толкова трае оздравителния процес, по време на който могат да се образуват корички, а кожата да стане люспеста.

Понякога дамите напускат козметичното студио, а два дни по-късно се връщат ужасени, че веждите им са твърде тъмни, но бъдете търпеливи – това е напълно нормално. След 7-10 дни косъмчетата ще добият окончателния си цвят.

Завършваме с няколко полезни съвета от специалисти какво да правим или да не правим преди и след процедурата:

  • не скубете веждите си, не правете кола маска поне седмица по-рано;
  • не ходете на солариум и не се излагайте на директно слънце поне две седмици по-рано;
  • спрете употребата на продукти, съдържащи ретинол и витамин А поне месец преди процедурата;
  • не се подлагайте на терапия с ботокс поне три седмици по-рано;
  • не тренирайте на същия ден;
  • не пийте алкохол най-малко 24 часа преди процедурата;
  • не пийте кафе 2 часа преди това;
  • не приемайте аспирин или ибупрофен най-малко 24 часа преди това.

След процедурата микроблейдинг не използвайте почистващи продукти за лице, съдържащи киселини или ексфолианти. Всяка сутрин и вечер нанасяйте върху веждите малко количество кокосово или шипково масло. В никакъв случай не скубете веждите си и не се излагайте на директна слънчева светлина най-малко седмица. Избягвайте дългите горещи душове и парни бани поне 10 дни след това. Избягвайте плуването и тренировките за около седмица. Не нанасяйте никакви козметични продукти или грим върху веждите си, докато не заздравеят напълно и запомнете – те не са напълно готови, докато не преминете и допълващата процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *