Красота

Мезотерапия – какво представлява и кога е необходима?

Мезотерапия е високоефективна и безопасна козметична процедура. Тя е в състояние да реши много проблеми с кожата, а ефектът от нея е видим скоро след прилагането ѝ. Първото и основно предимство на мезотерапията е ефективността. Тя е изключително безопасна и е подходяща за хора на всяка възраст. Подмладяването на кожата се случва отвътре, като мезотерапията само нежно стимулира естествените процеси. 

Мезотерапията е интрадермално приложение на коктейли от препарати, които съдържат хиалуронова киселина, витамини, микроелементи, аминокиселини, олигоелементи, липолитици и пептиди. Тя може да бъде инжекционна (т.е. полезните вещества се доставят на кожата с помощта на инжекции с ултратънки игли) и неинжекционна. 

В тази статия ще ви разкажем подробно какво е мезотерапия и защо се прави. А за професионална консултация и процедури можете да се свържете с медицинските специалисти на Po-krasivi.bg.

Ефектът от мезотерапията 

Мезотерапията ефективно премахва редица естетически дефекти – суха кожа, пигментация, фини бръчки, акне, пост-акне, стрии, белези, дехидратация на кожата. Процедурите могат да се извършват от жени и мъже на всяка възраст. Постигнатият резултат се запазва до година и половина. А пациентите, които редовно се подлагат на поддържащи процедури, отбелязват, че качеството на кожата се променя изключително много. 

Основни предимства на процедурата

Мезотерапията може да се използва от хора на всяка възраст. Тя е подходяща както за жени, така и за мъже и ефективно се бори с бръчките и други естетически дефекти. Резултатът от процедурата е изключително дълготраен. Здравословните коктейли, които са в основата на мезотерапията, се приемат добре от кожата. А дискомфортът по време на процедурата е минимален.

Основни области на влияние

Мезотерапията може да се извършва върху лицето и тялото, като тя решава основните естетически проблеми и дори помага за отслабване.

Мезотерапията решава и проблеми, свързани с косопад, като стимулира растежа на космените фоликули. Косата става гъста, здрава и придобива приятен естествен цвят. Също така, техниката успешно се бори с пърхота и сухия скалп, предотвратява появата на сива коса в по-ранна възраст и премахва чупливостта и накъсването ѝ.

мезотерапия
Мезотерапия – какви са ползите?

След курс на мезотерапия за лице и шия общото състояние на кожата се подобрява, тежестта на хоризонталните бръчки и гънки намалява, локалните мастни натрупвания изчезват, старческите петна избледняват, кожата става по-еластична и стегната.

В някои случаи мезотерапията може да намали видимостта на белези след операция. Техниката е много ефективна и срещу двойна брадичка. 

Мезотерапията за зоната около очите ефективно се бори с торбичките и тъмните кръгове. Активните съставки на „коктейлите за красота“ стимулират производството на еластин и колаген, оставяйки кожата стегната и млада. Бръчките се изглаждат, тонусът на кожата се повишава, здравият цвят се възстановява, кожата се стяга. 

Красиво лице със здрава, гладка, кадифена, сияйна кожа винаги е привлекателно. Но с течение на времето еластичността се губи и се появяват бръчки. Справете се с тези неприятни „симптоми“ чрез най-популярния метод за подмладяване днес – мезотерапия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *