ЗДРАВЕ

Рецепта на проф. Мермерски дава живот на болното сърце

Проф. Христо Мермерски е един от най-известните съвременни лечители на България. Той е специалист по здравословно хранене и е издал 13 книги, фокусирани върху лечебната храна. Неговата научна степен може и да не е по медицина, но той отдавна си е спечелил уважението на десетки хиляди българи.

Книгите на проф. Мермерски са сред най-търсените от хората, когато става дума за здравословно хранене и природно лечение. Много българи могат да потвърдят, че неговите рецепти действително са им помогнали да се излекуват или просто да бъдат по-здрави.

Проф. Мермерски смята, че сърдечно-съдовите заболявания са сред най-често срещаните в България. За съжаление, все повече млади хора също се оплакват от подобни проблеми. Професорът смята, че причините за това могат да бъдат много – лоша храна и вода, мръсен въздух, стрес на работното място и в личния живот и т.н. Сърцето е най-работливият орган в нашето тяло, но понякога то страда наистина много. Проф. Мермерски смята, че дори и радиацията от аварията в „Чернобил“ и до днес оказва влияние върху здравето ни.

Прочетете още: ПРИЗНАЦИТЕ, КОИТО ЗАГАТВАТ ЗА СЛАБО СЪРЦЕ

С годините проф. Мермерски е научил, че още във времената на Древен Китай са използвали чесъна като активен лек при много болести. За неогвите ползи знаем и до днес. Това вдъхновява професора да разработи своя собствена рецепта, с която да помага на сърдечно-болните.

За рецептата на проф. Мермерски са ви необходими следните съставки:

15 лимона, но с кората

12 глави чесън, ако има български – най-добре

1 кг. хубав и изчистен мед

400 гр. пресни орехи

400 гр. негрухана пшеница

чесън
Проф. Мермерски смята, че чесънът е истински дар от природата

Приготвяне на рецептата:

Първата стъпка е да покълнете пшеничните семена. За да го направите, поставете пшеницата в чисто бурканче и залейте за 12 часа с вода. Покрийте буркана с тензух и отцедете водата. Семената поставете върху чист лист или мек памучен плат. След едно денонощие те би трябвало да покълнат.

Чесънът смелете, заедно с орехите. Пет от лимоните също смелете, заедно с корите. Друг вариант е и да ги нарежете, но по-добре ги прекарайте през блендера. От останалите десет лимона изцедете сока.

Смесете всичко, добавете мед и разбъркайте добре. Удобно е да съхранявате тази смес в буркан, който да поставите в хладилника.

Всеки ден похапвайте от сместа по 2 супени лъжици преди ядене, за предпочитане – преди закуската. Ако имате по-сериозно заболяване, консумирайте през няколко часа, съветва проф. Мермерски.

Тази рецепта представлява истинска имунобомба. Тя изчиства кръвоносните съдове, заздравява сърцето и укрепва имунната система. Също така, сместа може да детоксикира черния дроб и бъбреците, като влияе положително на храносмилателния тракт. Има позитиви за работата на мозъка и против подагра. Допълнителен бонус е, че е възможно да се чувствате по-бодри и по-свежи през деня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *