ЗДРАВЕ

Мехлем за хемороиди от само естествени съставки

Хемороидите са много често срещан здравословен проблем, а често пъти усложненията превръщат операцията в единствения възможен изход. Но, за щастие, има и много по-лесни начини да бъде облекчено състоянието на болните, при това единствено с помощта на естествени, напълно безвредни средства. Сега ще ви запознаем с една супер ефективна рецепта за домашен мехлем, който е помогнал на толкова много хора, че няма основание да не помогне и на вас. Всичко, което е необходимо, е да се снабдите с няколко природни съставки, които да смесите. Нека видим и точната рецепта.

Тя не излиза скъпо, а и приготовлението й изобщо няма да ви затрудни. Човекът, който я препоръчва, споделя, че първият път е приготвил рецептата със зехтин и билката лопен, след което я е обогатил с повече съставки, за още по-голяма ефективност.

Ето кои са те:

Съставки:

Зехтин – 50 мл.

Мед – 1 с.л.

Алое /сок/ – количество, изцедено от 1 бр. листо 

Прополис – 25 мл. разтвор

Пчелен восък – 50 грама

Как се приготвя?

Необходим ви е някакъв подходящ, но задължително емайлиран съд, в който първоначално се раздробява на малки парченца пчелният восък. След това слагаме съда на слаб огън, за да се разтопи восъка напълно. След като свалите от котлона, не спирайте да бъркате, чак докато изстине, за да не стане на бучки. Когато восъкът се е охладил, добавяме останалите съставки, които предварително са били добре омесени в стъклена купа. Прибавяме и пчелния восък към тях и отново разбъркваме добре. Това е всичко.

Вашият мехлем против хемороиди е напълно готов и може да се съхранява в някакъв стъклен съд в хладилника.

Начин на нанасяне:

Домашният мехлем служи за намазване на засегнатите участъци, които преди това са добре измити и подсушени.

Може да използвате мехлема като превенция против получаването на хемороиди, както и е добре да продължите да го ползвате още няколко дена, след настъпилото подобрение, а не да го спирате веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *