Майката на Михаела Филева – жертва на домашно насилие

Михаела Филева е една от най-очарователните поп певици в България, но по всичко изглежда, че в нейното семейство не всичко се е развивало по мед и масло. Това призна самата тя в искрено интервю в ефира на “Нова телевизия“.

Михаела расте без баща, като споделя, че за свои истински родители смята майка си, баба ѝ и дядо ѝ. Тя казва: “Днес осъзнавам, че имам най-правилните хора около себе си, които безкрайно обичам. Това те прави безкрайно щастлив и свободен човек”.

Историята е наистина тежка. Майката на Михаела Филева напуска биологичния ѝ баща, а причината е често срещана у нас – домашно насилие. Тя обаче разкрива, че майка ѝ се е показала като невероятен човек, поради което бъдещата певица не е усетила липсата на своя баща.

“Аз не съм живяла без баща, ще перифразирам този смисъл. Живяла съм с жестока майка и никога не ми е липсвала бащината фигура в живота. Благодарение на нейната смелост, имам всичко, което имам в момента”, разкрива тя.

Михаела сподели още: “Със сигурност примера, който съм имала в живота е на силната жена, която сама се справя с всичко и жената, която избира кой да бъде до нея”.

Певицата разкрива, че всичко това я е принудило да търси определени качества в мъжете до себе си, а именно – истинско партньорство и рамо на което може да се облегне. “Рамо на което да се опра, когато имам нужда, ако аз позволя”, обяснява самата тя.

Михаела споделя, че преди години нейната майка е напуснала баща ѝ, въпреки че обществото е гледало не особено добре на подобни решения.

“Майка ми е била страхотна героиня, тя всъщност е била жертва на домашно насилие. Именно заради това си тръгва от баща ми. Била съм на 2, когато те са се разделили. В онова време, когато е било съвсем тема табу да напуснеш мъжа си, да вземеш детето си и да търсиш пътя си абсолютно сама, тя го е направила”.

Михаела Филева
Михаела Филева е една от най-обичаните български певици в момента

“Баба ми и дядо ми са й пазили гърба в онзи момент. Единствената бащина фигура в живота ми е била тази на моят дядо. Той беше бащата, баба ми – майката, а мама беше по-голямата сестра, която често я нямаше, защото работеше адски много, за да можеше да осигурява нещата, от които семейството се нуждае”, допълва тя.

Певицата споделя сърцераздирателна история от детството си, която я е накарала да разбере, че най-вероятно ще трябва да живее без баща.

“Изобщо не съм знаела истината за тяхната раздяла. Била съм може би на 14, когато тя изобщо ми разказа защо се е разделила с него. До този момент за него се говореше само хубаво или нищо. Тя ми вменяваше, че тази липса не е фундаментална, той беше някой, който е избрал пътя си далече от нас и това е. Преди да навърша 14, му се обадих за рождения му ден. Помолих мама да ми даде телефонния му номер, за да му се обадя. Той вдигна, пожелах му нещо по детски, а той попита кой се обажда. Казах му Михаела, а той попита коя Михаела. Тогава колкото и да бях малка, разбрах, че за него съм „Коя Михаела?“. Тогава ми се загнезди такава буца на гърлото, че не успях да кажа, че аз съм дъщеря му.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *