НЕОБВЪРЗАНА

Летен женски монолог

Нямам никакво време за губене. Лятото започна, а аз все още не съм си купила нови обувки, рокли, чанти, бански. Отивам на шопинг веднага! Ох, а пари?! Нищо де, имам тук едни спестявания. Трябва обаче да си направя така спетката, че да ми останат джобни, малко финанси за морето, естествено да не забравяме за фризьор и маникюр. Мамка му, забравих за педикюра..Невъзможно е да си купя сандали и да нямам педикюр. Как ще се излагам? Абсурд! Нека не се разконцентрирам със странични неща в момента, отивам на пазар. Със сигурност ще си взема една плажна рокля, една официална и ако уцеля нещо на промоция, ще си взема ежедневна.

Ох, нищо няма в този мол! Започвам да се изнервям. Успях да си купя само три рокли и два чифта обувки. Ужас и трагедия! Пак ще съм демоде..Магазин за бански! Да, забравих колко е важно да си купя нов, все пак всички ме видяха с миналогодишния.

Много съм напълняла. Изглеждам смразяващо зле. Целулит ли виждам? Тцтц, това наистина е целулит. И какво е това коремче? Кога успях? Ама аз съм си виновна. Цяла зима кюфтенца, наденички и пържолки. Нека ми сега. То не беше пица, то не бяха бургери и дюнери. Айде сега като си такава лакома ще бъдеш дебело секси парче на плажа. Веднага като се прибера започвам да тренирам. Само салати, плодове и вода! Изключваш от съзнанието си жаждата за нездравословна храна. Шоколад ли?! Никакъв шоколад. От него се дебелее още повече и излизат пъпки. На цялата тази целулитна картинка само пъпки ти липсват. Цяло лято фитнес, това да ти е ясно!

Изморих се от този шопинг. Важното е , че купих най-необходимото. Гладна съм. Не! Заминавай във фитнеса, дебеланке. Първо ще тичам на пътеката, за да изчистя дюнера от снощи, след това малко упражнения, за да се стегна.

Мале, забравих да си запиша час за маникюр и педикюр! Много съм разсеяна. Сега трябва да реша какъв цвят ще се лакирам. Жълто ли, морскосиньо ли, може и нещо в розово. Цветя ли да ми нарисува..ама на кой пръст? Не, не, стига с тези цветя. Трябва да е нещо лятно и морско. Може би котва или пък някакви мидички. Защо винаги е толкова сложен изборът за маникюр?  Чакай да отворя Pinterest. Пиша „summer manicure” и проблемът ми е решен. Избрах си! Жълтото е моят цвят!

Това лято ще е различно! Искам да пътувам, ама много да пътувам! Къде тръгнах и аз, като имам само десет лева в джоба си. Ще ми стигнат да отида от едната в друга стая. Ммм чудесно пътешестие! Трябва да си събера пари.

Със сигурност това лято няма да го проспивам, ще бъда активна и пълноценна всеки ден. Освен че ще свалям килограми и ще пътувам, но и ще ходя на басейни, на море, да не забравяме на планина. Мога да започна да практикувам йога. Чувала съм, че помагало за здравето и спокойствието на ума. Аз определено имам нужда от баланс в живота си. Твърде нервна съм станала напоследък. Йогата е новото ми занимание! Още утре отивам да си купя килимче и да се запиша някъде.

Ох отново се успах. А как само ми се ядат палачинки с много шоколад. Много ме мързи да тренирам и тази йога.. откъде пък я измислих. Сега като се погледна в огледалото и ми се струва, че не съм чак толкова напълняла. Мога да си позволя една-две палачинки. Естествено, че мога! Бързо в кухнята!

Измина един месец и все още нищо съществено не съм свършила. Нито тренирам, нито се храня здравословно, даже все още не съм пътувала. Поне съм красива и си купих нови дрехи. Маникюрът ми стана прекрасен! Мисля, че момчето от снощи ме загледа и се усмихна. Заиграха му очичките. Познавам ги аз тези флиртаджии. Отивам да си купя пица и въобще не ми пука за целулита. Тъкмо съм по-сочна сега. Ще тренирам зимата, то се е видяло.

Не е лесно да си жена. Особено лятото!

Автор: Антония Богданова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *