КРАСИВА

Лесни стъпки към чиста и красива кожа

Красивата кожа е мечта на всяко момиче, независимо от възрастта й. Освен, разбира се, ако няма перфектни гени и природата е била благосклонна към нея. Ако сте от тези жени малко ви завидяхме, но благородно, наистина. Вие сте истински късметлийки и няма нужда да продължавате с четенето. Ако обаче не сте целуната от съдбата, тези няколко съвета гарантирано ще ви бъдат от полза.

Качествен сън – сънят е безплатното, достъпно и полезно лекарство, с което можем да злоупотребяваме всяка нощ. Той е може би най-важното нещо, от което има нужда кожата ни, а и ние самите. Когато спим, клетките ни имат „магическата“ способност да се регенерерират или иначе казано, възстановяват. Но магията не става толкова лесно. Не можем да си легнем след полунощ и да се събудим с очакването да сме като от корица на списание и то още преди изгрев слънце. За да се възползваме от добрия сън, той наистина трябва да бъде добър. Това означава, че е препоръчително да лягаме преди 00.00 и да спим между 7 и 9 часа. Малко сложна задача, особено в забързаното ежедневие на една дама, но опитайте още тази вечер да си легнете рано. На сутринта кожата ви, както и целият ви организъм, ще ви бъдат благодарни. Кожата е по-мека и гладка, тенът е изравнен, тъмните кръгове изчезват, а вие се чувствате свежи, здрави, отпочинали и красиви.

Вода, вода, вода – сигурно ви е писнало да слушате как трябва да се пие вода. Изглежда като точна наука с това изчисляване според килограмите, някои хора дори пият водата по график: със сол, с лимони и с какво ли още не. Дори вече съществуват приложения за мобилен телефон, които да ви подсещат, че е време за поредната „доза“ от великолепната напитка. И да, ще се повторим. Пиенето на вода е важно, горе-долу заради същите причини, заради които е нужно да имаме качествен сън. Но не го превръщайте в нещо досадно, което да правите с нежелание, особено ако сте от хората, които просто не могат да пият вода. Лесният начин е да изпиете една чаша вода след като се събудите. Може да бъде топла (не гореща), с лимон или без, или каквато искате. През останалата част от деня се опитайте, но НЕ се насилвайте да пиете достатъчно количество вода (по учебник – минимум 2 литра). Не оставяйте тялото да се дехидратира!

Добра храна – и тук няма да ви кажем да не поглеждате шоколад никога повече. Мит е, че той е вреден за кожата. В нормални количества! Но нали с всичко прекалено е така. Хапвайте си шоколад, но не забравяйте да си набавите и нужните полезни вещества чрез храната. Ядки, плодове, зеленчуци, риба и чисто месо. По малко от всичко е най-добрият вариант. Без точни пропорции. Една подсказка – хапвайте храна с високо съдържание на витамин A, C и E. Те играят голяма роля за здравето и добрия вид на кожата. И избягвайте храна, която „шумка“, тоест пакетираните лакомства, които ни изкушават винаги, когато отидем на пазар. Фаст фууд и любимите на много хора мазнички храни също са лоша алтернатива, опитайте се да стоите далеч от тях. Съвет – никога не ходете гладни на пазар.

Спокойствие – кожата ни има нужда от спокойствие. Както и ние самите. Стресът и умората състаряват. Отделяйте по 5 минутки сутрин и вечер за кратка медитация, за да се подготвите за новия ден и да успокоите ума си. Просто седнете, затворете очи и не мислете за нищо. Единственото, което трябва да направите, е да наблюдавате дишането си.

Почистване и хидратация – почиствайте кожата редовно. Не е задължително да е с много на брой и скъпи продукти. Достатъчно е добре да почистите кожата от грима и мръсотията, събрана през деня, а след това да хидратирате с крем или масло по избор, съответстващо на вашия тип кожа.

Независимо от годините или типа кожа – мазна, смесена, суха, тези 5 лесни стъпки ще доведат до желания ефект, а кожата ви със сигурност ще изглежда по-млада, здрава и красива. Няма да ви убеждавам, че още утре ще се събудите с перфектна кожа. Процесът е бавен, но сигурен. Започнете днес и скоро ще се радвате на прекрасно изглеждаща кожа. И не забравяйте, че навикът се изгражда в продължение на 21 дни, след това всичко става лесна част от ежедневието ви.

Автор: Елизабет Цветкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *