УСПЕШНА

5 интелигентни приложения, които да инсталирате на смартфона си

Добрите приложения – винаги имаме нужда от тях!

Можем с ръка на сърцето да кажем, че 21-и век се характеризира с технологичния бум и навлизането на мобилните устойства в най-интимните части от ежедневието ни. 

Смартфоните, или “интелигентните телефони”, в последното десетелитие с неимоверни усилия успяха да се внедрят в нашия личен живот и да станат неразделна част от него. Те са в ръцете ни, дори когато изпълняваме задачи, изискващи две ръце, когато готвим, чистим, работим. Те се превръщат в своеобразно продължение на нашите крайниции, без дори да го осъзнаваме. Виждали ли сте човек на улицата, в градския транспорт, че и дори в заведение, който да не държи телефон в ръката си, или да не го проверява в рамките на кратък интервал от време? Ние, не.

Технологичните промени, които настъпват в света на телефонните апарати, паралелно влияят и върху развитието на човешкия мозък и начина на мислене. Ако в миналото е трябвало да записваме всеки един факт, който чуем, да търсим в безброй източници и да се изгубим в огромните колони с книги, то днес не е така. Телефоните ни ни дават възможността с едно докосване да достигнем до необходимитата ни информация в рамките на няколко секунди. Те стават наши помощници при щаденето на нашата памет – бихме могли да освободим повече  повече място за нова информация в мозъка си, когато я запазим в онлайн хранилище, където винаги можем да се възползваме от нея. Тя пести, както физически ресурси, така и затрупванрто с излишна информация, докато намерим съществената, с което са се сблъсквали нашите родители.

Но това създава предпоставки за недоразвиването на творчески качества и оставяне на аналитичната мисъл на по-заден план. Но за този проблем са се погрижили разработчиците на приложения, които са създали такива с цел развиване на умствените способности при всяка една възможност. В нашето забързано ежедневие е толкова трудно да намериш време за почивка, камоли за самия себе! Затова сега ще улесним живота ви и ще ви предложим няколко приложения, които ще ви помогнат да “тренирате” мозъка си.

1. Fit Brains Trainer

Това приложежение съдържа в себе си над 360 малки игри и пъзели, които целят да подобрят умствената гъвкавост на играчите и надграждат това развитие, като всяка игра става все по-трудна. Тази апликация е подходяща за вас, ако обичате да предизвиквате себе си и възможностите си. Можете да я намерите безплатно в iOS и Google Play.

2. Happify 

Ако имате нужда да развиете позитивната психология във вашия живот, това е апликацията за вас. В нея може да правите много тестове, анкети и благодарствени дневници, които ще подобрят насторйката на ума ви и вашето отношение към живота ви. Здрав дух, здраво тяло! Можете да намерите Happify безплатно в Google Play и iOS.

3. Brain.fm

Направено за хора, които не могат да се концентрират, трудно намират фокус и още по-трудно заспиват. Приложението по много прост начин се справя с много комплексни проблеми. То предлага разнообразни звуци от околната среда, които са специално подбрани, за да подействат конкретно върху тези изброени проблеми. Можете да се възползвате от полезните му действия безплатно в  Google Play и iOS.

Кои са другите 2 приложения можете да прочетете тук

One thought on “5 интелигентни приложения, които да инсталирате на смартфона си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *