КРАСИВА

Козметика, защитаваща от замърсената околна среда

Типичната рутинна грижа за кожата може да изглежда така, сякаш е насочена към всяко възможно заболяване или проблемна зона, но дори и най-стараещите се от нас не успяват да се справят с най-големия дразнител, с който се сблъскваме всеки ден: замърсяването.

То е нещото, което може да ускори стареенето на кожата ви. Докато редовното почистване на кожата може да помогне за предотвратяване на някои щети, то замърсяванията от околната среда често навлизат достатъчно дълбоко и дори при правилна грижа за кожата, пак трябва да включим допълнителни стъпки и съставки.

Козметичните компании предприемат защитни мерки с нова гама продукти, предназначени да предпазват косата и кожата от замърсяващите елементи. „Кожата е нашият най-голям орган в организма и това е първата ви бариера пред алергени към околната среда и замърсяване на въздуха“, обяснява Айша Сети, доктор по дерматология и инфекциозни болести в Чикагския университет. Правилната грижа започва с грижата за кожата, с продукти за предпазване от слънчева светлина и масло за лице, има продукти за коса, шампоани и спрейове със съставки, които предпазват от въздушни агресори. Въпреки това, за да предпазите себе си, помислете за повишаване на защитната ви козметика по същия начин, по който действате с кремовете със слънце и ув-защитни фактори. По-добре да се съсредоточите върху предотвратяването на замърсителите сега, отколкото да контролирате щетите по-късно.

Част от продуктите: Clinique City Block Purifying Charcoal Clay Mask, Dior One Essential City Defense SPF 50, Clarins Booster Detox, Dr Barbara Sturm Anti-Pollution Drops, Sanoflore Anti-Pollution Micellar Water and Makeup Remover.

За съжаление, повечето продукти още ги няма на българския пазар, но вече започват да се доставят и у нас. Попаднахме и на един такъв шампоан: Gliss Purify & Protect, който се води, че защитава косата от замърсения въздух.

Всички желаем кожата и косата ни да изглеждат добре. За жалост, вече има много фактори, които пречат на това наше желание. И вече не е само до ген. Замърсеният въздух, вода, изобщо всички замърсявания касаят нашата кожа и коса, като ѝ оказват негативно влияние. Така че ако искате да се предпазите от тези замърсители, може да потърсите подходящите продукти, създадени специално да се борят със замърсяванията от околната среда.

Автор: Николая Станкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *