Александра Кръстева – коя е тя?

Чаровна, с лъчезарна усмивка и удивително излъчване, това е тя – Александра Кръстева. Познаваме я предимно от телевизионните екрани, но коя е тя всъщност? 

Александра Кръстева е родена в Стара Загора. Нейният баща, Петьо Кръстев, е актьор в Драматичен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Още когато е малка, родителите й се разделят, а от 7-годишна възраст Алекс Кръстева прекарва живота си в София. Завършва софийска гимназия, а на по-късен етап решава, че иска да работи в сферата на журналистиката и  поема по този път, като записва и завършва журналистика в УНСС.

 Александра Кръстева работи като репортер в продължение на 12 години, а от вече близо две години можем да я видим и в новото й амплоа – като водеща на „Тази събота и неделя“ по bTV. В ранните съботни и неделни утрини на фокус при водещата са актуалните социални и здравни теми, които са неизменна част от нашето всекидневие.

Името на водещата стои и под репортажите в три поредни кампании на bTV и UNICEF – „Бъдеще без насилие за всяко дете”, „Заедно от детската градина” и „Заедно за всяко дете”. Докато работи по тези проекти, настоящата водеща се сблъсква с много насилие.

Алекс Кръстева има не по-малко известна сестра. Оказва се, че Петьо Кръстев е баща и на известната актриса Антоанета Добрева – Нети. 

В личен план Александра Кръстева намира любовта в лицето на фотографа и хонорар Калин Щерев, който също работи в bTV. Двамата се женят през 2012 година, но постепенно се отчуждават и няколко години по-късно бракът им се разпада. 

В края на 2019 година водещата получава ново предложение за брак. Това се случва навръх Коледа, когато дългогодишният й приятел успява да я изненада. Сватбата се състои през август 2020 година в Царево, на брега на морето, когато Алекс и годеникът й, бизнесменът Владислав Стоянов, се вричат във вечна вярност. Церемонията описват като семпла, нетрадиционна и нищо, което да изисква специална организация. Оттогава водещата може да се похвали и с новото си име – Александра Кръстева-Стоянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *