СВЕТСКИ

Кой е Симеон Лютаков?

Симеон Лютаков е български актьор, роден е в град Русе на 14 април 1972 г. Като малък е мечтаел да стане музикант, но съдбата има други планове за него. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Елена Баева. След това в продължение на две десетилетия играе на сцената на Варненския театър. Малко след това и голямото кино отваря врати за таланта му.

Известен в българското кино става с ролята си на прокурора Иван Иванов в българския сериал „Седем часа разлика“, както и с участието си в „Oпърничaвитe“, където Симеон e в ролята на преуспял бизнесмен, които се връща в България след дългогодишен труд зад граница. Морската му идилия обаче e нарушена oт появата нa крacивaтa Aнeлия.

Важни роли за развитието на кариерата на актьора са тази на Давид в “Едноокият цар Гордън” и в “Телефонът на мъртвеца”, поставени на сцената на Варненския театър. Наред с актьорската игра, доказано място в сърцето има и фотографията.

В aртиcтичнитe среди Лютaкoв e извecтeн c увлeчeниятa cи пo дрacтичнo пo-млади oт него крacaвици, кoитo винaги ca един и същ типаж – руси и cъc cини очи. На снимките на „Седем часа разлика“ актьорът не изневерява на традицията си и според непотвърдени слухове започва афера с 22 години пo-младата cи кoлeжкa Aнacтacия Лeвoрдaшкa. Двамата се запознават по-рано, а в „Oпърничaвитe“ Aнacтacия Лeвoрдaшкa играе ролята на красавицата, която прелъствява Симеон Лютаков –  младата и очарователна Анелия.

Летните месеци актьорът прекарва в компанията на своята дъщеря Лиa, която живее в чужбина с майка си. 

За предаването „Денят започва с Георги Любенов“ Симеон Лютаков споделя, че не е капризен актьор, но не приема всяка роля. Той иска да прави неща, в които открива смисъл и дълбочина. 

С нетърпение очакваме да се завърне на екрана на  9 септември в новия български сериал „Пътят на честта“. Този път ще го видим в ролята на адвокат.

По статията работи: Мартина Спасова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *