АСТРО

Колко е важна Луната в хороскопа?

Звездната наука астрология борави с няколко инструмента. Това са зодиакалните знаци, домовата система и планетите. От целия набор звездни тела, които са важни, има две, наречени светила: и това са Слънцето и Луната. От гледна точка на Земята, за нас, хората, Слънцето и Луната са най-големите небесни обекти и това е показател за огромното им значение в хороскопа.

Зодиакалните знаци

Всички знаем каква зодия сме, но знаем ли какво значи това? Истината е, че в момента, в който сме родени, Слънцето е преминавало през един от дванадесетте знака. И така, когато Слънцето прави своя транзит през знака на Овен, ние сме зодия Овен. Но Луната и всички други планети също преминават през зодиака и всеки човек може да има различен лунен знак. И дори да сме зодия Овен, лунният ни знак може да е Везни или Рак, или който и да е друг от 12-те зодиакални знака.

Какво символизира Луната?

Западната астрология, която се използва основно в Европа и САЩ и Източната астрология имат противоположно мнение за това какво представлява Луната в хороскопа. 

В културата на Изтока Луната представлява нашия разум, а на Запад: нашия емоционален свят. В съвременните тълкувания обаче тя е свързвана по-скоро с подсъзнанието на човек. Тя е тази област в човешкия живот, където се складират спомените от всичките ни изживявания – и положителни, и отрицателни. 

За източните религии, които приемат преражданията за абсолютно нормално явление, тези изживявания се свързват с предишните ни животи. Ако се ограничим до сегашния живот, Луната изгражда подсъзнанието ни на база на изживяванията от най-ранното ни детство. 

луна
Каква е важността на Луната в астрологията?

Която и теория да приемем, мястото на Луната ни кара да реагираме несъзнателно спрямо позицията и знака, в който се намира. Например дори някой да е зодия Телец, да обича сигурността и комфорта, ако този човек има Луна в Стрелец, нещо в подсъзнанието му ще го кара да търси рискове и предизвикателства, да не „играе“ на сигурно, да има по-големи амбиции. А ако някой има Луна в Козирог, ще има несъзнателна склонност към работохолизъм, няма и да усеща как е изминал работния ден, а той продължава да върши нещо в офиса.

Друго нещо, което Луната представлява в хороскопа на човек, това е образът на майката, обстановката в семейството, в която израстваме. И отново за приемер може да се даде дете, чиято Луна е в Козирог. Той ще има строга майка, която ще се опита да научи детето си на отговорности, колкото може по-рано. От друга страна майката ще е и много отдадена на своята кариера. Ако детето има обаче Луна в Рак, майка му ще е много по-отдадена на семейството и децата и ще е склонна да остави кариерата си на заден план заради тях.

Какво е важно за Луната в нашия хороскоп?

Влиянието на Луната е многопластово, каквото е и нашето подсъзнание. Тълкуванията за нея във всеки хороскоп могат да са много обширни, но едно от най-важните неща, които трябва да знаем за нея, е да не потискаме влиянието ѝ, дори напротив: да намерим време да задвижим нейната сила. 

Ако имаме Луна във Водолей, за нас ще е много важно да излизаме от всекидневния ритъм, за да си дадем време да покараме колело или да си подарим дълга разходка в парка с приятели например. При Луна в Риби човек трябва намира време за усамотение, за да се отдаде на любими занимания като четене на книга или писане на поезия, която не е нужно някой друг да чете. Човек с Луна в Овен е добре да се отдаде от ранна възраст на спорт, който винаги да го поддържа във форма. 

Възможностите са много, но едно е важното – да намерим това проявление на лунния знак, което ни помага да изразяваме себе си и скритите в многопластовото ни подсъзнание таланти. Това е един сигурен ключ към себереализация и щастие.

Автор: Станислава Зорова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *