ЗДРАВЕ

Д-р Гайдурков предупреждава: Колбасите вкарват рака в тялото

Известният лекар Георги Гайдурков, специалист в науката по храненето, отново напомни това, което всички добре знаем – че колбасите са изключително вредни за нашето здраве.

Той е категоричен, че консумацията на технологично преработени храни е сред основните причини за появата на онкологични заболявания. Д-р Гайдурков смята, че не стресът, а храненето с боклуци отключва рака в човека, съобщава ТРГ.

Д-р Гайдурков припомня, че стресът винаги е съществувал при хората, но и че той може дори да бъде нещо позитивно, тъй като ни държи в тонус. Въпреки че и преди е имало много стрес, хората не са боледували толкова много от рак, както в момента, казва експертът. „Всеки тумор е съставен от химически съединения, идващи от храната. Това се отнася и за всяка друга болест“, казва той.

Сред съветите на д-р Гайдурков е да избягваме млечните и месните продукти, като това важи особено много за колбасите. Той казва, че домашните колбаси, приемани с мярка, могат да бъдат и здравословни. Но купените от магазина съдържат опасния канцероген натриев нитрит, който може да ни причини сериозни проблеми със здравето.

Според д-р Гайдурков, особено вредни за здравето са и чипсовете, направени с прегоряла мазнина, която е престояла твърде дълго.

Експертът съветва често да пием изцедени зеленчукови сокове, тъй като те са дори по-алкални от плодовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *